Coada de vita nu este pretuita la adevarata ei valoare zic eu la noi. Nu este scumpa si poti pregati multe preparate bune. Am gasit la macelarie si nu am ratat ocazia sa pregatesc acesasta Tocana din coada de vita cu cartofi.
Dupa aceasta tocana merge de minune un vin bun, va recomand un vin rosu, demisec de la Crama Oprisor, si anume un Maiastru Feteasca Neagra care este un Vin demisec suplu, plăcut, cu structură armonioasă și cu nas interesant de prună uscată și condimente.
Vinurile propuse Crama Oprisor în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte.
Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinute de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă, reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru 4 persoane.
Tocana din coada de vita cu cartofi – Ingrediente
1 coada de vita
4 bucatati ceapa de marime medie taiat marunt
2 ardei grasi taiat marunt
1 ardei iute taiat rondele
4 catei usturoi feliati
400 g rosii
2 foi de dafin
sare, piper macinat
putina nucsoara rasa
3 morcovi taiati rondele
aproximativ 700 g cartofi taiati cuburi( puteti pune mai mult sau mai putin)
100 ml vin rosu
2-3 crengute de cimbru
1 lingura untura sau putin ulei
Preparare – Tocana
Am pus untura la incins si am prajit bucatile de coada pe toate partile. Dupa ce le prajim le scoatem si le punem deoparte. Pe untura ramasa calim ceapa si ardeii.
Lasam la calit 1-2 minute.
Punem inapoi in vas bucatile de coada de vita, rosiile decojite si taiate felii, usturoiul, 2-3 crengute cu cimbru.
Acoperim cu apa calda ( sau supa de oase daca aveti), punem foile de dafin, condimentam cu sare si piper, adaugam putina nucsoara rasa si acoperim vasul cu un capac sau cu folie.
Punem vasul in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius si il lasam acolo timp de 4 ore. Dupa acest timp scoatem vasul, indepartam capacul sau folia adaugam morcovii feliati si cartofii taiati cuburi si 100 ml vin rosu. Amestecam si punem vasul inapoi in cuptor pentru inca aproximativ 1 ora si jumatate de data aceasta fara sa acoperim vasul.
Langa aceasta Tocana puteti pune alaturi diferite salate ce va sunt pe plac sau puteti pune diverse muraturi.
Puteti gati Tocana din coada de vita cu cartofi si la flacara de aragaz scurtand astfel timpul de gatire la jumatate, sau la un multicooker cu presiune unde timpul de gatire este undeva la 1 ora si cateva minute.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!