Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Muraturi Asortate la Rece

Muraturi Asortate la Rece
Muraturi Asortate la Rece
puse pe ultima suta de metri. Ma uitam mai zilele trecute prin camara si mi-am zis ca nu am suficiente muraturi parca si ar fi cazul sa mai pun ceva. Reteta acestor Muraturi Asortate la Rece, are la baza reteta Gogosarilor conservati la Rece, Gogosari in suc propriu care sunt in topul preferintelor la noi in acest sezon.
Da, zic ca mi se pare ca nu am muraturi suficiente… . Am o gramada, dar unii sunt de alta parere si ca sa fie treaba buna si sa nu existe discutii am mai pus o tura spre multumirea lor.


Ingrediente Muraturi Asortate la Rece

2,5 kg varza rosie
2 kg castraveti cornison
2,5 kg conopida
2 kg gogosari
1,5 l otet
1,5 kg zahar
14 linguri sare la vrac
1 lingura salicil
cimbru uscat, marar uscat
piper boabe
hrean

Muraturi Asortate la Rece

Preparare Muraturi Asortate la Rece
Spalam toate legumele mai putin varza pe care o curatam de primul rand de frunze. Le lasam la scurs si trecem apoi la urmatoarea faza si anume sa le feliem cum se vede si in imagine. Conopida se desface buchetele.

Intr-un vas mai mare punem castravetii, conopida, gogosarii peste care punem zaharul, sarea, otetul si lingura cu salicil. Amestecam totul, acoperim cu un capac sau prosop si lasam sa stea 48 de ore (in acest timp amestecam in vas). Dupa 48 de ore se formeaza un suc propriu pe care il vom folosi la conservarea legumelor amintite. Acum taiem varza fideluta si o presaram cu sare. Lasam sa stea 1 ora si apoi o stoarcem bine.

Muraturi Asortate la Rece

Pe fundul fiecarui borcan punem cateva crengute de marar, cimbru si peste punem un rand de varza,castraveti, gogosari, conopida, iar varza si tot asa pana umplem borcanul.Punem in borcan si 3 bastonase de hrean. Borcanul trebuie sa fie bine indesat. Deasupra vom turna din sucul rezultat in cele 48 de ore, capsam si punem borcanele cu Muraturile Asortate la Rece, in camara.

Muraturi Asortate la Rece

Putem pune muraturile si fara varza asa cum am facut si eu in cateva borcanele.

[amd-yrecipe-recipe:64]

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.