Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Saratele cu branza si susan

Saratele cu branza si susanSaratele cu branza si susan
O reteta extrem de rapida si foarte gustoasa.
Desi contine  doar cateva ingredientele, reteta de saratele cu branza si susan este una foarte buna, am gasit-o pe net, numai ca in loc de branza telemea eu am folosit ce aveam in frigider si anume branza de oi framantata gen branza de burduf.
Aluatul se comporta foarte bine la copt, nu se foloseste niciun agent de crestere iar cand s-au racit devin foarte fragede si bune.
Eu le-am presarat cu mix seminte de susan alb si negru de la prietenii nostri Solaris dar puteti sa folositi si mac sau alte seminte ce va sunt pe plac.
Saratelele cu branza si susan sunt numai bune de servit la o masa cu prietenii sau familia si merg perfect langa un pahar cu bere!!

Saratele cu branza si susan- Ingrediente

350 g branza de oi framantata(burduf)
500 g faina
2 oua
150 g unt 82% grasime
2-3 linguri smantana dulce pentru frisca

un galbenus pentru uns
2 linguri lapte
mix seminte de susan alb si negru- Solaris

saratele-cu-branza-si-susan-aluat

Saratele cu branza si susan- Mod de preparare

Untul rece se taie cubulete sau se rade prin razatoarea de mere.
Se pune in cuva unui robot de bucatarie sau intr-un castron, se adauga branza si se mizeaza timp de 2 min sau se framanta cu mana daca nu folosim robotul.
Se adauga, ouale, faina si smantana si se mixeaza/framanta pana obtinem un aluat omogen nelipicios.

saratele-cu-branza-si-susan-preparare
Pe o planseta  presara faina  se rastoarna aluatul.
Se imparte in doua si se intinde in foaie cam de 3-4 mm grosime.
Se taie in mici bastonase cu o rola zimtata.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus batut cu laptele si se presara cu seminte de susan.
Se coc in cuptorul preincalzit pe ventilatie la temperatura de 185 grade C circa 20-25 min sau pana se rumenesc usor.

saratele-cu-branza-si-susan

[amd-yrecipe-recipe:63]

Se consuma cu mare pofta !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram