Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinta cu branza, spanac si ciuperci

Placinta cu branza, spanac si ciuperciPlacinta cu branza, spanac si ciuperci

Placinta cu branza, spanac si ciuperci, o placinta usor de pregatit daca ai la indemana un aluat foietaj gata cumparat sau chiar pregatit in casa si pastrat in congelator. Combinatia de ciuperci, spanac, branza telemea si branza pufoasa cu ciuperci de la Delaco, este una foarte reusita.Aceasta umplutura pate fi folosita si la o tarta sarata cu aluat fraged sau o placinta cu foi fine de placinta pregatite in casa.
Eu nu prea gatesc placinte sarate dar trebuie sa recunosc ca asta chiar e grozava si a fost savurata cu mare placere !1
Merita sa o incercati !!

placinta-cu-branza-spanac-si-ciuperci-ingrediente

Placinta cu branza, spanac si ciuperci
Ingrediente
280 g branza pufoasa cu ciuperci -Delaco
200 g telemea de vaca
200 g ciuperci proaspete, feliate
150 g spanac proaspat
800 g aluat foietaj
3 fire de ceapa verde
2 oua
ulei de masline
piper macinat
1 ou pentru uns
amestec de susan negru si alb

placinta-cu-branza-spanac-si-ciuperci-1

Placinta cu branza, spanac si ciuperci
Mod de preparare
Aluatul se lasa la decongelat in frigider.
Ceapa tocata se caleste in doua linguri de ulei timp de 2 min, se adauga ciupercile feliate si se soteaza pana ce zeama scade, se adauga spanacul tocat si se mai tine pe foc cam 2-3 min.
Compozitia rezultata se lasa la racit, se amesteca cu branza pufoasa cu ciuperci, telemeaua de vaca rasa, ouale si piperul.

placinta-cu-branza-spanac-si-ciuperci-preparare
Aluatul foietaj se taie pe lung in fasii late de 10 cm, se aseaza pe el umplutura sub forma de fitil, se uneste sub forma de rulou si se ruleaza in in forma de spirala si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel se procedeaza si cu celelalte fasii de aluat.Daca vreti sa faceti o spirala mare asa cum am facut eu , asezati in continuare fasiile de aluat. Puteti insa si portii individuale, doar dintr-o fasie de aluat.

placinta-cu-branza-spanac-si-ciuperci-preparare2
Se ung cu ou batut si se presara cu susan
Se coace in cuptorul preincalzit la 220 grade C timp de 25-30 min.
Se portioneaza si se poate manca atat calda cat si rece !!

placinta-cu-branza-spanac-si-ciuperci

 

[amd-yrecipe-recipe:62]

Pofta buna!!

82 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Argentina Stranschi

    01/11/2016 at 03:55

    Ce inseamna asezarea umpluturii sub forma de fitil?Adica se aseaza umplutura in lungul fisiei de aluat si apoi se ruleaza pe lungimea fisiei?Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.