Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Saratele cu Cascaval si Chimen

Saratele cu Cascaval si ChimenSaratele cu Cascaval si Chimen, sunt saratelele din copilaria mea pe care mama  le pregatea aproape saptamanal cand aveam chef sa rontaim ceva sarat.

 

Cum pe atunci nu se gasea cascaval mama avea mereu la indemana Cascaval de Casa pregatit de ea. Iata si reteta Cascavalului de Casa. Acum imi este mult mai usor folosind deliciosul Cascaval Sofia-Delaco sa pregatesc Saratelele copilariei. Daca aveti de gand sa pregatiti si voi aceste saratele si nu aveti forma puteti sa o comandati AICI !

Ingrediente Saratele cu Cascaval si Chimen
250 g faina
80 g Cascaval Sofia
100 g untura porc
2 linguri si jumatate  smantana
1 galbenus de ou
5 g seminte de chimen
1 lingurita mica zahar
1/2 lingura sare
3 g praf de copt

Preparare Saratele cu Cascaval si Chimen

Intr-un vas punem faina,cascavalul ras pe razatoarea mica, untura, galbenusul, sarea si zaharul, praful de copt si semintele de chimen. Amestecam dupa care adaugam smantana. Framantam bine pana totul se incorporeaza si obtinem un aluat elastic si omogen.

Saratele cu Cascaval si ChimenDin acest aluat rupem bucati de marimea unei nuci (eu am facut bilutele undeva de 20g -22g) si am obtinut astfel 28 de bilute din compozitie. Aceste bilute se coc in forma de copt pe flacara de aragaz. Forma de saratele se pune direct pe flacara si se incinge foarte bine. Se deschide si asezam pe mijloc o biluta din compozitia de saratele.

Saratele cu Cascaval si ChimenInchidem forma si o tinem presata pe flacara de aragaz timp de 20-25 de secunde pe o parte si tot atata pe cealalta parte. Forma o deschidem brusc dintr-o miscare astfel sarateaua ramane pe una din parti dupa care cu o paleta se desprinde foarte usor. Se procedeaza la fel cu toate pana terminam de copt toate saratelele.
Forma nu este necesara sa fie unsa in prealabil deoarece compozitia are suficienta grasime.

Saratele cu Cascaval si ChimenForma de saratele o puteti cumpara Aici ! O recomand cu drag este foarte buna si usor de manevrat!

[amd-yrecipe-recipe:69]

Din aluatul obtinut mi-au iesit 28 de saratele cu diametrul de 9 cm.

 

139 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • eM

    13/11/2016 at 08:19

    Super tare! De cand nu am mai vazut saratele facute the old way!!! Gaseai des presa de saratele prin bucatariile gospodinelor romance, pe vremuri. Chiar nu stiam ca se mai poate achizitiona de undeva … Thanx!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.