Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Crema de Naut

Crema de NautCrema de naut 

Crema de Naut mi s-a parut a fi desertul perfect. Se poate pregati in cel mai scurt timp posibil care este si de post totodata. Daca nu dezvalui ingredientele folosite la preparare cel care savureaza acest desert va fi ferm convins ca de fapt mananca Piure de Castane cu spuma, frisca.
Se insala amarnic, dar mereu las musafirii sa se delecteze cu desertul dupa care cand sunt intrebata de reteta le spun sa caute in blog reteta. De ce? Pentru ca nu vor sa creada multi dintre ei ca ceea ce au mancat nu este preparat din castane ci din conserva mea preferata- Naut de la Sun Food ! Da ! Ati citit bine! Aceasta crema este preparata din naut, iar spuma este facuta din lichidul scurs de pe nautul din conserva care se numeste aquafaba.
Aceasta inlocuieste foarte bine albusurile de ou si este perfecta la prepararea mai multor deserturi, prajituri de post in perioadele de Post de peste an.
Si inca un aspect important, acest desert de post se prepara foarte repede, maxim in 15 minute! Mai mult dureaza spalatul vaselor decat prepararea Cremei de Naut!
Dar sa vedem de ce avem nevoie la preparare?

Ingrediente Crema de Naut

1 cutie conserva Naut de 400 g – Sun Food
160 g zahar
1 lingura cacao
1 esenta de rom
100 ml apa
Preparare Crema de Naut :
Nautul se scurge si se pune in blender(robot de bucatarie) la care adaugam 1 plic cu zahar vanilat si 1 lingura cacao. Punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar si cand zaharul este topit luam deoparte si punem siropul la racit.Cand siropul e rece (racesc siropul punand craticioara in apa rece) adaugam esenta de rom.
Crema de NautInainte sa pornim blenderul adaugam jumatate din cantitatea de sirop. Daca este prea groasa crema mai adaugam putin sirop pana ajunge la consistenta dorita(eu am pus undeva la 80 ml). La lichidul scurs de pe naut (aquafaba)adaugam treptat 60 g zahar in timp ce cu mixerul spumam la viteza maxima lichidul.
In decurs de cateva minute obtinem spuma pentru decor (daca nu folosim spuma la alte preparate este suficient sa spumam mai putin lichid).

Crema de Naut

Din materialele existente despre aquafaba am inteles ca 3 linguri de aquafaba este egal cu 1 ou. Urmatoarea reteta cu aquafaba va fi un chec. Sa vedem daca o sa iasa sau nu, dar am sa va tin la curent.

[amd-yrecipe-recipe:70]

 

 Pofta Buna !!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *