Desi am facut-o de mai multe ori, abia acum am reusit sa ii fac poze la aceasta salata simpla si gustoasa.
Salata de ceapa cu sumac- reteta turceasca, este salata ce se serveste alaturi de preparate facute la gratar sau cuptor, in stil oriental. Eu am mancat-o alaturi de un bulgur in stil turcesc si frigarui de pui.
Desi nu prea mananc ceapa din motive medicale, spre surprinderea mea nu am avut nicio problema. Gustul deosebit al acestei salate este dat de sumac, un condiment oriental cu un gust acrisor, de citrice si cu o culoare frumoasa, rosiatica.
Va las mai jos doua retete pe care le-ati putea asocia cu aceasta salata de ceapa rosie.
Salata de ceapa cu sumac- reteta turceasca-Ingrediente
- 2 cepe rosii
- 1 lg sumac
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 2 lg ulei
- zeama de lamaie
- sare
Cum se prepara salata de ceapa
Ceapa curatata si spalata se taie in pestisori, se pune intr-un castron si se toarna deasupra apa rece.
Se se amesteca usor cu mana apaoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa.
Se tamponeaza usor cu un prosop de hartie apoi se pune in castron, se adauga sumacul, putina sare, zeama de lamaie dupa gust si ulei. Se amesteca usor apoi se pune si patrunjelul verde tocat.
E de preferat sa se prepare atunci cand se serveste fiindca daca sta mai mult ceapa incepe sa se inmoaie si nu mai este la fel de crocanta.
Poate fi asociata si cu preparate vegetariene, gen falafel sau chiftelute din legume.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
bmj
05/04/2024 at 09:04Salata de ceapa cu sumac este cu siguranta una dintre cele mai gustoase si simplu de facut salate orientale. Am incercat reteta voastra si a iesit delicioasa, chiar daca nu sunt un mare fan al cepei. Sumacul adauga un plus de savoare si culoare salatei, iar felul in care este taiata ceapa, in pestisori, o face sa fie extrem de crocanta. O pot asociata cu diverse preparate, atat cu cele traditionale turcesti, cat si cu cele vegetariene. Multumim pentru reteta si asteptam cu drag si alte idei culinare pe blogul vostru. Voi continua sa va urmaresc si pe Instagram si Youtube pentru a descoperi alte delicii. Multumiri si pentru hashtag-ul #bucatareselevesele, voi incerca sa il folosesc in postarile mele cu retetele voastre. O zi frumoasa!