Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ceafa de porc marinata- la gratar

Ceafa de porc marinata-la gratar

Daca e sa aleg intre o friptura pregatita pe indelete la cuptor si o friptura frageda si suculenta la gratar, atunci cu siguranta castiga detasat friptura la gratar. Si asta pentru ca se face repede si iese tare gustoasa.
La bloc e mai greu cu gratarul clasic, s-a dus de mult timpul cand se facea gratar in fata blocului si torturai toti vecinii … si cu fumul da si cu mirosul.
Eu am un gratar de fonta pentru aragaz, perfect pentru 2-3 portii de carne, insa mai greu de manevrat atunci cand suntem mai multi la masa. De cand am Grill FRAM FEG-2100SSBK, mi-am putut permite sa pot face mai des friptura fiindca am putut frige toate portiile o data. Ei, dar mare mi-a fost bucuria sa intru in posesia si acestui GRILL ELECTRIC HEG-K2000SS de la Heinner Electrocasnice.
De el v-am povestit pe larg la reteta deliciosului sandvis cu pere, gorgonzola si piept de rata.
In acest caz nu mai am nici un stres, sa tot faci friptura la gratar, asa ca l-am testat si cu o ceafa de porc marinata in zeama de portocale- la gratar.


De mare ajutor in marinarea carnii mi-a fost  APARAT DE VIDAT HEINNER HAV-EDC120SS , de aceasta data am folosit functia de vidare in caserola. Asa timpul de marinare a fost de doar o ora, nu de cateva ore sau peste noapte, la frigider.
Va las mai jos inca doua retete simple numai bune de pus pe gratar!!


Ceafa de porc marinata- la gratar- Ingredie

  • 500 g ceafa de porc feliata
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • sare si piper
  • cimbru
  • fulgi de ardei iute
  • boia dulce si afumata
ingrediente

Cea mai buna friptura la gratar

Cum marinam ceafa in zeama de portocale

Toate ingredientele pentru marinata se pun in caserola de la aparatul de vidat.
Daca nu aveti aparat atunci puneti-o intr-un castron, singurul inconvenient e ca trebuie sa o lasati mai mult timp sa se marineze.

marinata


Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat, se pun bucatile de carne si se amesteca asa incat carnea sa fie cuprinsa de marinata. Se pune capacul si se videaza cu ajutorul functiei pentru caserola. Caserola vidata se pune in frigider pentru 1 ora.

marinare prin vidare


Dupa ce timpul de marinare s-a scurs, se devideaza caserola, se scot bucatile de carne si se sterg cu prosoape de hartie. Astfel indepartam surplusul de marinata ce pe gratar s-ar arde daca o lasam.

ceafa marinata

Cum se face ceafa la gratar

Se deschide gratarul la 180°, se baga in priza si se roteste butonul la puterea cea mai mare. Se apasa butonul de pornire si se lasa sa se infierbante.
Cand gratarul este incins se pun bucatile de carne si se lasa la prajit cam 5 min fara a le atinge.

ceafa la gratar

Cand carnea s-a patruns si a capatat urme frumoase de grill, se intoarce rapid si se mai lasa cam 3-4 min.
De fapt, timpul de gatire poate varia in functie de grosimea carnii. Asa ca musai trebuie sa fiti cu ochii pe ea.

Ceafa de porc marinata la gratar

Ce e de stiut, e ca, carnea de porc trebuie sa fie patrunsa. Daca va place friptura mai rumena, atunci o mai puteti lasa cat doriti. Carnea dupa marinare este aromata si frageda. Poate fi consumata langa o salata, asa cum am ales eu, insa se pot pune alaturi si alte garnituri de legume, e strict alegerea fiecaruia.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram