Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sandvis cald cu pere si pastrama de rata

Sandvis cald cu pere si pastrama de rata

Sandvisurile sunt cele mai versatile preparate, pot fi facute in foarte multe combinatii de carne si branzeturi, legume si branzaturi dar si din fructe combinate cu mezeluri si branzeturi.
Astazi va prezint acest Sandvis cald cu pere, gorgonzola si pastrama de rata si trebuie sa recunosc este cel mai gustos sandvis pe care l-am mancat pana acum. Daca va plac combinatiile de fructe, branzeturi si preparate din carne, atunci musai sa il incercati.
Chiar nu mai pregatisem un sandvis de ceva timp, insa cand am primit un grill electric de la Heinner Electrocasnice m-am gandit ca e musai sa incerc un sandvis mai aparte in care am folosit, pere parfumate, gorgonzola cremoasa si o delicioasa pastrama din piept de rata.

Dar inainte de a va descrie cat de repede puteti pregati acest sandvis, haideti sa va dau cateva detalii despre acest GRILL ELECTRIC HEG-K2000SS

  • este din inox, cu un design frumos si functii usor de folosit
  • placile sunt fixe, anitaderente si se curata foarte usor
  • placile se deschid la 180° dand posibilitatea de a gati diferite retete
  • are termostat reglabil asftel se poate regla temperatura in functie de tipul mancarii
  • manerul se pastreaza rece indiferent de temperatura folosita
  • gratarul este prevazut si cu o tava de colectare a grasimii

Ce imi place mie la acest grill e ca pot face tot felul de fripturi, frigarui, pot praji legume felii dar de asemeni pot pregati si sandvisuri delicioase in felii de paine, foi de tortilla, pite, lipii. Trebuie doar sa iti pui imaginatia la incercare si sa alegi umpluturile ce iti sunt pe plac!

Sandvis cald cu pere si pastrama de rata

Mai jos va las inca doua retete ce ar merge pregatite cu acest gratar electric de la Heinner!!

Sandvis cald cu pere, gorgonzola si pastrama de rata- Ingrediente

  • felii de paine( cu cereale, neagra, alba, toast sau de care va place)
  • pastrama de rata
  • pere conference
  • branza gorgonzola
  • nuci
  • miere de albine
  • unt

Nu am dat cantitati fiindca fiecare e liber sa isi puna intr-un sandvis ingredientele preferate in cantitatile dorite.

ingrediente sandvis

Cum poti pregati cel mai bun sandvis cu gratarul electric

Faptul ca am folosit gratarul electric pe functia deschis la 180° mi-a fost mult mai comod fiindca am putut deodata sa fac si operatiunile preliminare. Mai exact am putut rumeni si feliile de paine dar si praji usor pastrama si coace miezul de nuca, urmand ca la final sa il pot pune intreg cat sa se topeasca usor branza.
Pregatirea acestui Sandvis cald cu pere, gorgonzola si pastrama de rata este una rapida si la indemana oricui.

ingrediente pe grill

Feliile de paine se ung pe o parte cu putin unt moale si se pun la prajit pe gratarul incins. Se pun alaturi cativa miezuri de nuca si feliile de pastrama de rata.
Dupa ce feliile de paine s-au prajit pe o parte se dau deoparte, se rumenesc usor feliile de pastrama pe ambele parti si se scot de pe gratar, miezul usor prajit se da si el deoparte.
Perele coapte se feliaza pe lungime in felii de 0,5 cm.

Cum asamblam un sandvis delicios

Astfel pregatite toate ingredientele nu ne ramane decat sa formam sandvisul.
Pe felia de paine cu partea rumenita in sus se pun bucatele de branza gorgonzola, peste ea se presara cateva nuci rumenite, apoi se aseaza pastrama intercalata cu feliile de pere.

Peste ele se mai adauga cateva bucatele de branza gorgonzola, nuci si un varf de lingurita de miere.


Se aseaza felia de paine cu partea rumenita in jos, se unge cu putin unt si se aseaza pe gratar.
In acest moment folosim gratarul pe functia normala, selectand temperatura la puterea cea mai mare. Pentru ca placa sa devina rabatabila, trebuie doar sa apasam pe un buton lateral, astfel se poate inchide cu usurinta.
Faptul ca placa de deasupra este prinsa de maner si nu este fixa, face ca presarea produsului pus pe gratar sa se faca uniform.
Sandvisul se lasa pe gratar cam 1 min sau in functie de cat de rumenit il doriti.

Se presara deasupra cu nuca prajita si un strop de miere. Eu am ales sa ii pun si cateva frunzulite de menta.
Pot sa va spun ca e un deliciu, nu m-am putut opri doar la unul….dupa ce le-am facut poze, le-a savurat cu mare pofta.
Cremozitatea si gustul aparte a gorgonzolei se combina perfect cu dulceata perelor, gustul usor afumat a pastramei de rata si textura crocanta a nucilor si a painii prajite.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram