Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui intreg la friteuza

Pui intreg la friteuza

De multe ori duminica pregatesc acest Pui intreg la friteuza cu aer cald. De ce? Simplu! pentru ca in doar 60 minute am sa pun pe masa un pui frumos rumen si nu am de spalat tavi, tigai si alte cele, plus ca nu se face miros in casa.

friteuza cu pui

Friteuza cu aer cald Heinner Masterfry HAF-B12BK2000, cu o putere de 2000w are si functie cuptor de capacitate: 12l cu display digital, cu control touch, timer 60 min. Putem folosi si la deshidratare 24h temperatura fiind reglabila intre 30-200 grade.Are 8 programe presetate si 3 nivele de gatire cu oprire automata.

Pui intreg la friteuza

Sa vedem de ce anume avem nevoie.

Pui intreg la friteuza – Ingrediente

1 pui cam de 1,3 kg
1 lingura untura( sau ulei )
sare, vegeta ( folosesc cel pregatit de mine in fiecare an)
boia de ardei afumat sau dulce
maghiran( sau ce va este pe plac )
praf de usturoi
3-4 catei de usturoi din care sa pregatiti mujdeiul

Pui intreg la friteuza – Preparare

Puiul se curata si se spala dupa care se sterge cu servete de hartie. Se unge cu putina untura in exterior si interior. De obicei amestec toate condimentele intr-un vas apoi presar din abundenta pe exteriorul si interiorul puiului.

pregatire

Dupa ce am condimentat bine puiul il las deoparte si pornesc friteuza, setez temperatura la 200 grade celsius pentru 5 minute.

pregatire coacere

Dupa ce s-a incalzit asez puiul in cosul friteuzei cu pieptul in jos si pornesc din nou friteuza setand temperatura de 200 grade Celsius pentru 20 de minute.

friteuza

Dupa cele 20 de minute, scot cosul friteuzei in care se afla puiul si il intorc de aceasta data cu pieptul in sus. Setez aparatul la 170 grade Celsius pentru 40 de minute.

Pui intreg la friteuza

Dupa cele 40 minute verific daca am la indemana temperatura carnii cu un termometru digital ( in partea cea mai groasa a pipetului, sau a pulpei fara a atinge osul carnea trebuie sa aiba 73-80 de grade), clar puiul este facut si il vom scoate pe un platou unde il lasam la odihna timp de 10-15 minute.

Pui intreg la friteuza

Intre timp putem pregati la friteuza cartofi copti ca si garnitura. Alaturi putem servi si un delicios mujdei sau un sos de maioneza fiarta cu usturoi.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram