Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Vegeta de Casa

Reteta Vegeta Vegeta de Casa

Imi place sa folosesc mai la toate mancarurile Vegeta asa ca am hotarat sa o prepar singura si sa renunt la cea din comert. Sunt 2 poate chiar 3 ani de cand pregatesc aceasta reteta si pana acum nu mi-a trecut prin cap sa o scriu, considerand ca este banala si nu are rost sa ma ocup de ea in mod special.

Vegeta de Casa

Anul acesta am sa fac si poze cu etapele prepararii, asta daca nu voi uita sper eu aparatul foto acasa, fiind mai mereu pe fuga din pacate. Alta alternativa ar fi  Zarzavaturile pentru ciorbe, dar sincer sunt mai incantata de aceasta reteta cu Vegeta de Casa.

Ingrediente  Vegeta de Casa:

½ kg ceapa (ceapa rosie eu am folosit alba ca nu am avut rosie)
2 capatani usturoi
2 kg morcovi
1 kg radacina patrunjel
½ kg pastarnac
1 telina mare
1 gulie mare
½ kg ardei gras
1 kg conopida
2 legaturi patrunjel verde
1 legatura mare frunze de telina
1 legatura mare frunze leustean

1 pachet de maghiran, 1 pachet de rozmarin, 1 pachet de coriandru (toate de acelasi gramaj)

Preparare Vegeta de Casa :
Curatam legumele, le spalam si le lasam la scurs. Spalam si verdeturile si le lasam la scurs. Le taiem bucati potrivite si le punem in robotul de bucatarie impreuna cu verdeturile la maruntit (daca nu avem robot folosim o razatoare cu gauri mari si razuim toate legumele, iar frunzele le taiem cu cutitul). Dupa ce le-am maruntit le intindem in tavi captusite cu hartie de copt la soare pentru 2-3 zile (asta inseamna ca trebuie sa fie cald si soarele sa fie generos… ).

preparare-vegeta-11
In cazul in care nu este cald si nu putem usca afara legumele punem in functiune cuptorul sau puteti face rost de un deshidrator de legume si fructe. Punem tavile in cuptor(la temperatura cea mai mica) si cu usa deschisa amestecand mereu in tavi uscam legumele. Operatiunea cu cuptorul necesita cel putin 24 de ore.
Dupa ce am uscat legumele  adaugam maghiranul, rozmarinul, si coriandrul dupa care le amestecam cu sare (rozmarinul si coriandrul este optional, eu le pun pe ambele) si maruntim cu robotul de bucatarie. La toata cantitatea am pus 15 linguri sare.

Vegeta de casa

L-am maruntit prea tare, dar la tura de anul acesta am sa fiu mai cu bagare de seama sa ramana mai granulata.

Vegeta de Casa

Update 05.09.2015  : Vegeta 2015

Vegeta de casa

Sa aveti Spor !

 

 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram