Zarzavat pentru ciorbe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes)
Print Friendly




Ingrediente
(ptr 18 borcane de 800gr)

6 kg rosii
4 kg ardei gras galbeni si rosii
2 kg morcov
2 radacini telina
500 gr pastarnac
5 leg de patrunjel
3 legaturi telina
3 legaturi leustean
10 lg sare grunjoasa neiodata
1 lg salicil sau conservant

Mod de preparare

Legumele si verdeturile se spala bine .Ardeii curatati de seminte se toaca marunt.La fel procedam si cu rosiile.Morcovii curatati se rad prin razatoarea de mere iar telina si pastarnacul prin cea de lamaie.Verdeata se toaca marunt.
Toate legumele si verdeturile se amesteca intr-un vas mare ,peste ele se pune sarea neiodata si salicilul sau conservantul.Se amesteca bine pana ce sarea se topeste dupa care se pun in borcane sterilizate.Se pun capacele si se aseaza in camara la loc racoros.
Se foloseste iarna la ciorbe, borsuri.

Nota: Daca nu doriti sa puneti conservant, atunci puneti zarzavatul in borcane, capsati si fierbeti borcanele in baie de apa 20 min din momentul in care incepe sa fiarba apa in oala . In cazul acesta mai micsorati cantitatea de sare folosita .Poate chiar si la jumatate.

Atentie puneti pe fundul oalei un prosopel de bucatarie , iar apa trebuie sa cuprinda borcanele pana aproape de capac .Se lasa la racit in oale  dar pot fi scoase si puse in paturi .

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

Reteta precedenta
Dulceata de prune cu nuca

Dulceata de prune cu nuca

  • http://www.blogger.com/profile/02008926665682520201 Sara & Miki
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Super… esti pregatita de iarna. Pupik.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/06334530220635839744 Lia
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Amestecul asta e genial !
    Te scuteste iarna,de multa munca si
    aduce in bucatarie aromele verii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Ai dreptate Lia ..iarna chiar ca ma scuteste de multa munca…si un pic de economie la buget :)
    @ Sara de 20 de ani tot prepar acest zarzavat…nu se poate sa ma apuce iarna fara el.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/11375899386859179074 yoana
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    ati folosit rosii coapte sau gogonele?va multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    yoana am folosit rosii coapte nu gogonele.
    Cu placere
    Lory

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    am facut reteta ..si mi-a fiert…
    pacat de munca si legume…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Anonymous
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      cantitatea de sare nu este suficienta, de aceea toate legumele au fiert, s-au alterat

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Imposibil sa fiarba !!1 inseamna ca nu ai pus sare cat am spus sau poate nu ai pus conservant .Eu mai am si acum cateva borcane si arata ca si cum la-s fi pus acum .
    Imi pare rau ca ai patit asta :( le-ai pus la loc racoros?nu pot sa-mi dau seama de ce ti-a fiert :(

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    am pus si sare si conservant..le-am pus in beci ../
    acum le tin in frigider..sper sa le mai pot folosi ../
    fac des retete de pe pagina ta si ..am zis sa incerc si asta ../
    in fine ..sper sa le pot folosi asa ..o zi buna si numai bine.tina r

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    incerc si eu reteta si sper sa nu imi fiarba pentru ca nu am decat camara din balcom ca loc de depozitare; am pus si sare si conservant, un pliculet care este necesar cica pentru 5-7 kg, sper sa fie suficient, pentru ca eu am facut cu tot cu zeama camo oala de vreo 5-6 kg.:)liz

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Nu cred sa iti fiarba :) Eu de exemplu nu sterilizez borcanele niciodata :) si nu am avut probleme :) Sa ne spui cum stai cu ele peste 3-4 zile . In acest rastimp daca ceva nu e in regula incepe sa fiarba :)
    O seara placuta sa ai !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Buna ziua doamnelor.
    poate ma puteti ajuta sa gasesc acest “salicil”.Am intrebat la farmacie si s-au uitat f mirate,ca mai pot cere asa ceva.Tin sa precizez ca mie nu mi-au tinut pe balcon numai cu conservant,pt ca este prea cald.Va multumesc anticipat …va studiez cu mare placere retetele de cateva zile.Pacat ca nu v-am descoperit mai demult.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Tare bucuroasa as fi fost daca ultimul mesaj ar fi fost si semnat ….. . Normal nu ar fi trebuit sa raspund , am incalcat o regula de baza … . Deci , Anonim, caci nu stiu cui sa ma adresez …. daca as sti in ce localitate traiesti poate as fi mai de folos. La farmacie nu gasesti decat aspirina care este tot un fel de “salicil”….. De obicei se gaseste la magazinele alimentare, acolo sa incerci , sau daca nu ai asa ceva la indemana poate imi lasi o adresa si iti trimit cateva pachetele . O zi superba sa ai !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    10 linguri sau lingurite de sare????

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      La cantitatea data e si normal ca 10 linguri de sare :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Luciana
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Eu le pun in sticle de tedy de 700g si pentru ca de doua ori mi-au fiert si mie am invatat de la cumnata mea si le fierb o ora intr-un ceaun mare apoi le las acoperite cu o patura peste noapte asa in apa in care au fiert,si nu mai am probleme de atunci.Apropo si pun doar jumate din cantitatea de sare din reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Luciana e buna si metoda asta :)…in alti ani am facut si eu asa .Intradevar daca le fierbi atunci merge mai putina sare :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • elena
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    buna fetelor! eu am facut zarzavatul putin adaptat si nu am pus concervant si l’am avut intact din toamna trecuta pana acum vreo 2 luni… nu mi’a fermentat nici alte prostii… ce’i drept l’am pus la cuptor vreo ora si apoi l’am tinut acoperit pana a doua zi… pupici

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      E foarte buna si mai sigura metoda cu sterilizatul borcanelor in cuptor/apa .Eu asa fac castravetii si compoturile …fara sa pun pic de conservant …si am borcane de anul trecut :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania