Ingrediente umplutura
3 cepe
2 morcovi
2 gogosari
o gulie
un pastarnac
1 dovlecel
1 vanata
5 rosii
o leg marar
o leg patrunjel
2 lg bulion
o lgt pasta ardei iute
4 lg ulei de masline
200 gr orez brun
sare
piper mozaic de la Kotanyi
8 gogosari carnosi si mari
3-4 ardei grasi galbeni si rosii
( nu e neaparat nevoie…eu i-am folosit pentru a da „culoare”)
Sos
10 rosii
1 lg zahar
cimbru
sare
piper mozaic de la Kotanyi
Legumele spalate si curatate se maruntesc cu ajutorul robotului.Se pun la calit intr-o cratita in care am pus uleiul de masline.Cand s-au calit bine adaugam rosiile tocate marunt ,bulionul,pasta de ardei iute si mai fierbem cateva minute.Peste compozitia de legume adaugam orezul spalat si dam deoparte pana se raceste.Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga verdeata tocata marunt.Cu aceasta compozitie umplem gogosarii curatati de cotoare si semine,se aseaza intr-o forma termorezistenta si turnam peste ei sosul de rosii (crud) facut din ingredientele de mai sus.
Se introduce forma acoperita la cuptor timp de aproximativ 45 de min.In ultimele 10 min inlaturam capacul ca sa se gratineze putin.
Se servesc insotiti de smantana sau dupa cum doriti.
Comentarii recente
Gabriela
22/09/2010 at 22:34woow,ce bine arata yammy,yammy!!!
Sara & Miki
23/09/2010 at 00:18Multa culoare si foarte apetisant.
Miha
23/09/2010 at 10:22Foarte frumosi si apetisanti. 😉
pansy
24/09/2010 at 22:59arata grozav si umplutura este minunata cred.
Lory
26/09/2010 at 15:44I-am preparat prima data cu ingrediente ce le aveam la indemana.Pana la urma s-au dovedit a fi foarte buni…asa ca am sa-i mai prepar si alta data.
Spre surprinderea mea toti ai casei au mancat…i-au apreciat, a fi mai buni decat cei ce au carne :))
Parbriz
26/10/2011 at 11:54Mmmmm, arata foarte bine si cred ca gustul e unul pe masura.