Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosari umpluti

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 




 


Ingrediente umplutura
3 cepe
2 morcovi
2 gogosari
o gulie
un pastarnac
1 dovlecel
1 vanata
5 rosii
o leg marar
o leg patrunjel
2 lg bulion
o lgt pasta ardei iute
4 lg ulei de masline
200 gr orez brun
sare
piper mozaic de la Kotanyi

8 gogosari carnosi si mari
3-4 ardei grasi galbeni si rosii
( nu e neaparat nevoie…eu i-am folosit pentru a da „culoare”)

Sos
10 rosii
1 lg zahar
cimbru
sare
piper mozaic de la Kotanyi

Legumele spalate si curatate se maruntesc cu ajutorul robotului.Se pun la calit intr-o cratita in care am pus uleiul de masline.Cand s-au calit bine adaugam rosiile tocate marunt ,bulionul,pasta de ardei iute si mai fierbem cateva minute.Peste compozitia de legume adaugam orezul spalat si dam deoparte pana se raceste.Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga  verdeata tocata marunt.Cu aceasta compozitie umplem gogosarii curatati de cotoare si semine,se aseaza intr-o forma termorezistenta si turnam peste ei sosul de rosii (crud) facut din ingredientele de mai sus.
Se introduce forma acoperita la cuptor timp de aproximativ 45 de min.In ultimele 10 min inlaturam capacul ca sa se gratineze putin.
Se servesc insotiti de smantana sau dupa cum doriti.

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *