Toata lumea stie sa faca Mujdei de Usturoi, cel putin eu asa cred! Cu toate acestea, chiar daca este o reteta foarte simpla zic ca mama mea, Dumnezeu sa o ierte, facea cel mai bun mujdei!
Tot secretul consta in rabdarea cu care amesteca usturoiul cu sarea si adauga ulei putin cate putin, pana obtinea o maioneza groasa de usturoi.
Mai multe detalii desre reteta si preparare gasiti in Reteta Video de mai jos !!!
Va recomandam sa incercati si Sosul de Maioneza fiarta, si Sosul de Hrean. Cu siguranta o sa va fie pe plac.
Mujdei de Usturoi – Ingrediente
3 catei usturoi curatati si spalati
1 lingurita cu sare
100 ml ulei
Mujdei de Usturoi – Preparare
Mare lucru nu este de scris. Ce trebuie sa facem?
Curatam 3 catei de usturoi si ii spalam sub jet de apa. Usturoiul se zdrobeste cu presa pentru usturoi, sau se pot razui pe razatoarea fina.
Usturoiul zdrobit se pune intr-o cana impreuna cu 1 lingurita de sare si incepem sa amestecam. Treptat in timp ce amestecam adaugam ulei putin, cate putin.
Vom obtine o pasta groasa ca si o maioneza. La aceasta maioneza de usturoi vom adauga treptat si cate putin, apa rece continuand sa amestecam. Adaugam apa pana cana se umple( cana folosita de mine este de circa 250 ml).
Va recomandam si reteta Sos de usturoi cu smantana, o reteta simpla si gustoasa usor de preparat.
Va dorim Pofta Buna, si spor la gatit!!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!