Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sos de Hrean

Sos de HreanSos de Hrean

Sos de Hrean se mai poate folosi la diverse fripturi de pui, porc sau vita, sau la unele preparate de post.

In acest caz va recomand sa folositi in locul maionezei din ou , Maioneza de Post, sau Maioneza din Pufuleti sau Maioneza din Lapte de Soia. Se poate prepara si cu hrean proaspat, dar si cu Pasta de Hrean preparat din timp pentru zilele de iarna.

Vedeti reteta Pasta de Hrean cum se prepara.

Ingrediente Sos de Hrean :

3 linguri Pasta de hrean (sau 1 lingura hrean proaspat razuit)
5 linguri maioneza
(otet, zahar, sare, in cazul in care folositi hrean proaspat razuit)

Preparare Sos de Hrean :
Pregatim o maioneza din 2 galbenusuri de ou cu 200 ml ulei. Intr-un vas punem 3 linguri de Pasta de hrean (vezi reteta Pasta de hrean la borcan sau 1 lingura cu hrean proaspat razuit), 5 linguri de maioneza si amestecati. Nu este necesar sa condimentati daca folositi pasta de hrean folosita caci este deja condimentata.

Sos de Hrean

In cazul in care folositi hrean proaspat razuit (doar 1 lingura), il amestecati cu otet,  zahar si sare dupa gust. La acesta adaugati  5 linguri de maioneza.

Reteta se poate adapta si pentru zilele de Post la diverse preparate de post folosin variantele de Maioneza de Post amintite mai sus. 

Sos de Hrean
Pofta Buna !!!!

106 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.