Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de smochine

Dulceata de smochineDulceata de smochine este deosebita.

Am pregatit-o pentru intaia oara anul trecut si anul acesta cu siguranta o pregatesc din nou. Am sa achizitionez si un smochin sa il am in gradinuta si sa am fructele de smochin la indemana. Sunt cu mult mai aromate decat ce gasesti de cumparat din magazine, asa ca si dulceata de smochine a iesit o bunatate. Va recomand sa incercati si Compotul de Smochine, este o delicatese.

Ingrediente Dulceata de smochine :

3 kg smochine
1 pastaie vanilie (sau 3 fiole vanilie)
300 g zahar
1 pachet Gelfix 1:1
2 lamai
1 baton mic de scortisoara

Preparare Dulceata de smochine :
Smochinele se spala si se indeparteaza coditele dupa care se taie in patru. Intr-o cratita punem smochinele taiate presaram deasupra zaharul, zeama stoarsa de la o lamaie, coaja rasa a lamailor si le punem la fiert la foc mic. Adaugam pastaia de vanilie (pastaia o taiem in doua pe lungime si cu lama cutitului razuim mijlocul dupa care adaugam atat coaja cat si miezul razuit la smochine), batonul de scortisoara si lasam sa fiarba circa 30-40 de minute pana incepe sa se ingroase si sferturile de smochine sunt moi. La final amestecam 2 linguri de zahar cu pachetul de Gelfix1:1 o adaugam la dulceata si mai fierbem 1 minut. Indepartam batonul de scortisoara si pastaia de vanilie din dulceata o punem in borcanele, le capsam dupa care le punem intre paturi la dunst uscat.

Dulceata de smochine

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

  • Daniel Pirvu

    09/08/2015 at 21:19

    Pe langa cea de capsuni si piersici, cea de smochine este favorita mea. O fac intotdeauna intr-o compozitie densa, nu prea dulce insa are o aroma extrem de puternica si se evidentiaza bine, iti ramane gustul in gura si parca ti se face o pofta continua.

  • Radu

    11/08/2015 at 18:57

    Pe locul 1, la egalitate cu dulceata de trandafiri! Saru-mana, de cand am descoperit smochinele (crude), mananc aproape zilnic, fie crude, fie confiate/uscate fie in dulceata 😉

  • Ventiris

    13/08/2015 at 16:49

    Ce am putea folosi în loc de gelfix?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...