Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Antricot de vita la tigaie

Antricot de vita la tigaie

Pentru un pranz sau cina rapida si delicioasa va propunem aceasta reteta cu Antricot de vita la tigaie.Se pregateste foarte repede si cu doar cateva ingrediente simple.

Antricot de vita la tigaie

Dupa acest antricot merge de minune un vin bun, va recomand un vin rosu, demisec de la Crama Oprisor, si anume un Maiastru Feteasca Neagra care este un Vin demisec suplu, plăcut, cu structură armonioasă și cu nas interesant de prună uscată și condimente.

Vinurile propuse Crama Oprisor în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte.
Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinute de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă, reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

Antricot de vita la tigaie – Ingrediente

2 bucati antricot de vita
1 cub unt
2-3 fire cimbru
2-3 catei usturoi
ulei de masline
sare, piper

ingrediente

Antricot de vita la tigaie – Preparare

Bucatile de antricot se condimenteaza cu sare si piper. Ungem carnea pe ambele parti cu ulei de masline. Incingem o tigaie si cand este fierbinte prajim bucatile de antricot cate 3-4 minute pe pe o parte.

prajire antricot

Le intoarcem si adaugam un cubulet de unt, adaugam 2-3 fire de cimbru si cateii de usturoi zdrobiti cu latul cutitului si lasam sa se prajeasca si pe aceasta parte 3-4 minute.

prajire

Intre timp stropim carnea cu untul din tigaie pentru aroma, dar si pentru o crusta crocanta.

Secretul unei fripturi perfecte este sa masuram temperatura interna a carnii cu un termometru pentru fripturi. Pentru o friptura medie temperatura interna trebuie sa fie intre 57-60 grade Celsius.

Antricot de vita la tigaie

Cand ajunge la aceasta temperatura scoatem carnea din tigaie si se lasa la odihna timp de 5 minute dupa care se poate servi cu diferite garnituri care va sunt pe plac.

Antricot de vita la tigaie

Alte retete cu carne de vita gasiti mai jos.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram