De maine incepe postul Craciunului, asa ca azi va ispitesc cu cele mai fragede si bune coaste de porc in sos BBQ pe care le-am mancat eu vreodata.
Ce-i drept, cam ocolesc carnea de porc, insa de data asta chiar nu m-am putut abtine, au iesit prea bune ca sa nu ma infrupt din ele.
Tot ce va trebuie pentru a obtine aceste delicioase coaste, e sa aveti o scaricica plina de carne(nu oase goale) si amestecul de condimente echilibrat atat pentru carne cat si pentru sos.
Pentru asta va recomandam raionul de carne si de condimente din magazinele unde produsele de calitate si siguranta alimentara sunt pe primul loc.
Va las mai jos inca doua retete delicioase pe care ati putea sa le pregatiti azi, de Lasata Secului !!
Coaste glazurate cu sos Barbeque
Coaste de porc in sos BBQ- Ingrediente
- Mix condimente uscate pentru carne
- 1,3kg scaricica de porc
- 2 lg mustar dulce
- 1 lg praf de ceapa
- 1 lg praf de usturoi
- 2 lg boia dulce afumata
- 1 lgt piper macinat
- 2 lgt sare
- 1/2 lg chimion macinat
- 1 lgt fulgi de chilli
- Ingrediente sos BBQ
- 150 g ketchup dulce
- 150 g zahar brun
- 1 lg mustar
- 2 lgt Sos Worcester
- 50 ml otet
- sare si piper
- 100 ml apa
- 1lgt sos Sriracha
- 1 lg= lingura de supa
- 1lgt= lingurita
Coaste de porc in sos BBQ- Reteta video
Cum se prepara coastele de porc in sos BBQ
Scaricica de porc se tamponeaza bine cu un prosop de hartie si i se indeparteaza membrana de pe coaste crestand-o cu un cutit.
Se unge cu mustar pe ambele parti apoi se presara cu amestecul de condimente uscate.
Se impacheteaza in hartie de copt si apoi in folie de staniol. Daca e nevoie pot fi puse doua randuri de staniol, ideea e sa fie bine sigilata.
Se pune intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 150°C, pentru 3 ore. Cat timp sta in cuptor se pregateste sosul barbeque.
Cum se prepara sosul BBQ
Se pun toate ingredientele pentru sos intr-o cratita , se amesteca bine, apoi se pune la fiert amestecand continuu pana ce sosul scade si capata consistenta.
Se lasa deoparte pana la utilizare.
Cum se glazureaza coastele cu sos BBQ
Cand coastele sunt gata, se scoate tava din cuptor, se indeparteaza cu grija folia de deasupra, se ung pe partea de deasupra cu sos, se scot din tava si se aseaza pe un gratar cu partea cu carne in sus.
Tips:
Eu am taiat-o in doua fiindca era prea frageda si riscam sa se rupa, insa poate fi portionata de la inceput in bucati mai mici.
Se ung cu sos si se introduc in cuptorul incins la 180°C, pentru 15 min. Se scot, se ung din nou cu sos si se introduc in cuptor pe functia grill pentru 5 min.
Se portioneaza si se mananca calde cu extra sos. Sunt atat de delicioase incat cu greu te poti opri din mancat!!
Spor si pofta!!
Vă așteptăm alături de noi și pe pagina de Instagram .
Dacă încercati rețetele noastre și postați pe Instagram, puteți pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca să le vedem și noi.
Ne puteți găsi și pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde vă așteptăm să vă abonați!!
Mulțumim!!
Comentarii recente
Daniela B
30/11/2023 at 01:40Arata foarte bune aceste coaste iar reteta nu este una chiar atat de grea. Cred ca o sa ma apuc si eu sa fac zilele acestea ca mi-ai facut o pofta cu aceste imagini. Multumesc frumos pentru reteta!
Loredana
17/12/2023 at 18:30Cu drag!! Sa aveti spor si pofta!!