Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de pui crocant cu parmezan

Piept de pui crocant cu parmezan

Am pregatit acest Piept de pui crocant cu parmezan la cea mai noua friteuza de la Heinner, InnovaCookHAF-C10DBS25BK dispune de o putere de 2500W. Are 2 cosuri compartimentate vertical cu invelis antiaderent de 3,5 l si 6,5 l.


Are control digital individual pentru fiecare compartiment. Are functia de SMART COOK ce permite prepararea simultana a doua preparate diferite ajustand timpii in asa fel incat programele celor doua cosuri sa se termine in acelasi moment.

Functia DUAL COOK este ideal de a se folosi pentru cantitati mari de mancare si aplica aceleasi setari ambelor cosuri. Are 10 programe prestabilite si alerta SHAKE care te avertizeaza cand trebuie sa amesteci ingredientele.

friteuza dubla


A fost o placere sa o folosesc. Pot sa spun ca gatitul in aceasta friteuza este foarte usor. Atat friptura cat si garnitura au fost gata in acelasi timp. Dar hai sa vedem cum se face acest preparat si de ce avem nevoie.

Piept de pui crocant cu parmezan- Ingrediente

1 bucata piept de pui dezosat si fara piele
pesmet
2/3 cana parmezan razuit
1/2 lingurita usturoi granule
sare, piper macinat
250 g ciuperci
sos de soia
1 ou batut
1-2 linguri ulei

Piept de pui crocant cu parmezan

Preparare
Pieptul de pui se taie in jumatate ( puteti folosi si felii de piept de pui feliat daca va place mai mult).
Se condimenteaza cu sare si piper si se pun deoparte. Ciupercile se spala, se scurg si se taie in jumatate (daca sunt mai marunte) sau felii daca sunt mai mari. Intr-un vas amestecati pesmetul, parmezanul razuit si usturoiul granule( eu am pus si putina boia afumata).

pesmet

Preincalziti friteuza la 200 grade Celsius. Bucatile de carne condimentate se dau prin ou apoi prin amestecul de pesmet si parmezan. Puneti bucatile de carne pe gratarul din cosul friteuzei si pulverizati deasupra putin ulei.

prajire

In cosul de jos puneti ciupercile taiate. Stropiti cu 1-2 linguri ulei, cu sos de soia, presarati deasupra parmezan razuit si amestecati. Setati ambele cosuri la 200 grade Celsius.

garnitura ciuperci


Cosul cu carne setati timpul de 12 minute, iar cosul cu ciuperci setati la 10 minute si apasati pe functia SMART COOK. La jumatatea timpului amestecati ciupercile si intoarceti carnea( aparatul va avertizeaza cand trebuie amestecate, intoarse).

Piept de pui crocant cu parmezan


La semnalul sonor friptura si garnitura sunt gata pentru a fi servite. Am obtinut un piept de pui crocant la exterior si suculent la interior, iar garnitura de ciuperci a fost delicioasa.
La amestecul de pesmet puteti adauga daca va place putina boia afumata, oregano, ce condimente va plac.

Alte retete cu piept de pui va recomandam in imaginile de mai jos( clic pe titlul din imagine pentru reteta!)

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram