Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de pui la sous vide

Piept de pui la sous vide

Acest Piept de pui la sous vide, pot sa zic ca este pieptul de pui gatit perfect. Are ca rezultat un piept fraged si suculent. Ginerele meu este fan piept de pui , de rata, gasca, tot ce este carne fara grasime si a fost foarte incantat de acest fel.

Alte retete cu piept de pui gasiti dand clic pe imaginile de mai jos.

Sa vedem de ce avem nevoie pentru a gati acest piept de pui!

Piept de pui la sous vide – Ingrediente

2 bucati piept de pui dezosate si fara piele
sare, piper
2-4 fire de ierburi proaspete ( cimbru, rozmarin, oregano, maghiran, folositi ce va place voua mai mult)
2-3 felii de lamaie ( este optional)
3-4 linguri unt
3-4 linguri ulei
condimente dupa plac ( ce va place voua mai mult, eu am folosit sare, piper, maghiran, usturoi granulat)
pungi de vidat
food saver ( daca nu aveti food saver desi este chiar foarte util unul la casa omului, puteti folosi pungi cu ziplock pentru a face puiul la sous vide)
aparat pentru sous vide ( eu nu am, dar am folosit cu succes acest Multicooker FPCK-R57IX  de la  Fram Electrocasnice pe care il ador …. , sau pur si simplu puteti folosi o oala si un termometru cu care verificat temperatura apei)

Piept de pui la sous vide – Preparare

Puneti pieptul de pui condimentat cu sare si piper impreuna cu 1-2 crengute de ierburi in pungile de vidat.

vidare

Vidati cu ajutorul aparatului de vidat ( daca nu, puneti-le in pungi ziplock si inchideti bine).

sigilare

Puneti pungile in Multicooker, turnati deasupra apa si acoperiti cu o farfurie sa nu se ridice la suprafata pungile cu carnea.

sous-vide

Punem capacul, alegem gatirea manuala si setam temperatura de 60 grade Celsius. Vom tine pietul de pui intre 1 ora si 4 ore, in functie de cat de gatit vreti sa fie pieptul de pui.

Piept de pui la sous vide

Eu am mers pe 1 ora la 60 grade celsius!!! Dupa ce perioada de 1 ora a trecut am scos pungile cu piept, le-am scos din pungi si le-am sters cu servete de hartie. Le-am condimentat bine cu sare, piper, usturoi granulat si maghiran.

condimentare

Punem untul impreuna cu uleiul la incins intr-o tava si prajim pieptul timp de 1-2 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.

prajire

Puteti condimenta direct untul cu diverse condimente si verdeturi si sa prajiti pieptul in acest unt condimentat fara sa mai condimentati carnea.

Piept de pui la sous vide

Se serveste fierbinte alaturi de garnitura voastra preferata.

Piept de pui la sous vide

Alte retete cu piept de pui ….

Aparatul de vidat HEINNER HAV-EDC120SS.

Acesta te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete o perioada mai lunga de timp, dar tine si buzunarul pe plus. Fructe, legume, carne, peste sau chiar muraturi, videaza orice iti trece prin cap.

Principiul e simplu: mai intai evacuarea aerului, dupa care urmeaza inchiderea ermetica, pentru a evita oxidarea. Rezultatul? Oprirea proliferarii bacteriilor, indiferent ca depozitezi alimentele in congelator, in frigider sau in dulapul din bucatarie.

PANOU DE COMANDA TACTIL

Selectarea functiilor prestabilite prin control tactil transforma utilizarea aparatului intr-o activitate placuta, dar mai presus de toate, eficienta. Sigileaza si videaza produsele intr-un mod eficient, dar si placut.

VIDARE SI SIGILARE

Prin functia de “Vidare si sigilare”, dispozitivul sigileaza perfect etans alimentele, imediat dupa ce procesul de vidare a fost finalizat.

VIDARE USCATA SI UMEDA

Cu aparatul de vidat HEINNER videzi umed sau uscat si te bucuri de orice preparat! Gratie functiei de vidare umeda, acum poti sigila chiar si alimente cu grad mai mare de umiditate.

FUNCTIE MARINARE

Datorita functiei de marinare, nu mai esti nevoit sa lasi carnea pentru gratar, peste noapte. Marinarea poate fi gata in mai putin de jumatate de ora! Pregateste carnea asa cum iti doresti si permite-i functiei de marinare sa isi manifeste magia.

VIDARE CASEROLE

Gatesti cand poti, mananci cand vrei! Aparatul de vidat vine cu functie presetata de vidare a caserolelor, ca sa poti pastra salatele si preparatele pentru masa de pranz la fel de proaspete si aromate ca atunci cand le-ai preparat.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram