Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta Tatin cu banane

Tarta tatin cu banane

Desi isi asteapta de foarte mult timp randul, se pare ca acum, la inceput de an 2023, a venit si momentul ca Tarta tatin cu banane sa isi ocupe locul alaturi de peste cele 3000 de retete. Retete ce au fost adunate in 15 ani de cand Bucataresele Vesele este alaturi de voi, si voi de noi, si pentru care va multumim inca o data!!
Incepem cu un desert rapid si usor de pregatit, ca sa ne fie dulce si frumos tot anul, sa ne bucuram de noi provocari si sa gatim retete delicioase pe care voi sa le incercati cu placere.
Sa aveti un an bun, cu sanatate, bucurii, realizari frumoase pe toate planurile si ce e cel mai important, sa ii aveti pe cei dragi aproape!!
Tarta asta am facut-o de mai multe ori, este o reteta pregatita de Nadiya Hussain, eu o urmaresc pe Netfix, are retete delicioase, usor de pregatit si foarte accesibile!!

Alte tarte delicioase le puteti gasi mai jos!!

Tarta tatin cu banane- Ingrediente

  • 100 g unt
  • 120 g zahar brun
  • 50 g alune maruntite
  • 400 g aluat foitaj
  • 2-3 banane
    • Pentru servit(optional)
  • inghetata de vanilie
Tarta tatin cu banane

Cum pregatim tarta

Aceasta tarta poate fi pregatita direct in tigaie, asa se poate evita a se murdari mai multe vase. Daca nu aveti o tigaie cu coada metalica, atunci puteti face aceasta tarta si intr-o tava rotunda.
In tigaia incinsa se pune untul si zaharul si se amesteca continuu pana ce zaharul si untul se topesc si se caramelizeaza usor (atentie sa nu il caramelizati prea tare ca devine amar). Se adauga alunele maruntite, se amesteca si se da deoparte sa se racoreasca.
Peste caramelul din tigaie se aseaza felii de banana groase de 2 cm. Aluatul foitaj se decupeaza in forma rotunda, cu 2 cm mai mare decat diametrul tigaii/tavii. Se aseaza peste bananele din tigaie si se rasfrang marginile pe interior astfel incat sa sigileze continutul din tigaie.

Cum se coace tarta tatin

Se face o mica crestatura deasupra pentru a elimina aburul degajat in timpul coacerei, si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C , pentru 30 min, timp in care aluatul se rumeneste frumos.
Se scoate tigaia din cuptor, se pune un platou deasupra tigaii, si cu o miscare rapida se intoarce, astfel tarta se rastoarna, aluatul foitaj devenind baza tartei.
Tarta tatin cu banane se portioneaza si se savureaza cu mare pofta!!
Daca se doreste, tarta poate fi mancata alaturi de un glob de inghetata. Am lasat link, la ingrediente, catre o delicioasa inghetata de vanilie cu lapte condensat.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram