Ca si Nucile Umplute aceste fursecuri erau foarte la moda la nunti si botezuri. Se pregateau si in zile de sarbatoare de Craciun, de Revelion si erau la mare cautare. Colega mea are si ea publicata o reteta de Piersici Umplute doar ca difera de cea folosita de mine compozitia aluatului cat si umplutura, asa ca am decis sa scriu si sa prezint si varianta mea de Fursecuri Piersici Umplute .
Ingrediente Aluat Fursecuri Piersici Umplute
200 g untura ( sau unt 220 g)
250 g zahar
2 oua intregi
200 ml lapte
800 g faina
2 lingurite praf de copt (sau 2 lingurite bicarbonat )
Ingrediente Crema Fursecuri Piersici Umplute
250 g unt
3 oua intregi
60 g zahar
1-2 linguri gem de caise
esenta de rom
1-2 linguri cacao
Aluatul rezultat din scobirea jumatatilor de piersici
Preparare Fursecuri Piersici Umplute:
Untura se freaca cu 250 g zahar dupa care se adauga 2 oua intregi, 80 g faina in care punem si 2 lingurite praf de copt si apoi laptele. Aceasta compozitie amestecata o lasam la temperatura camerei pentru o ora. Ulterior adaugam restul de faina si amestecam pana se omogenizeaza obtinand un aluat fraged. Din acest aluat pregatim bilute rotunde de 13 g. Eu am obtinut 124 bile. Bilele se aseaza in tava pe hartie de copt si se preseaza putin. Se pun la copt in cuptorul cald pana prind putina culoare. Nu se coc prea tare caci vor ramane tari. Se scot din cuptor se lasa la racorit apoi se scobesc cu grija cu varful unui cutit, aluatul scobit se pune deoparte pentru crema.
Umplutura Fursecuri Piersici Umplute:
Pe baie de aburi intr-un vas punem 250 g unt, 3 oua intregi, 60 g zahar si lasam pana compozitia devine mai groasa ca un sodou. Se ia de pe aburi se adauga aluatul scobit, cacao, esenta de rom si gemul de caise. Cu aceasta crema se umple fiecare jumatate de piersica si apoi le lipim cate doua.
Dizolvam colorantii in putina apa calduta (am folosit colorant tip gel, culoarea piersicului, galben si verde). Putem folosi si coloranti praf sau lichid. Am introdus o parte a piersicutei in unul din vasele cu colorant, apoi cealalta parte in alt vas cu colorant avand grija ca putin intr-o parte sa se intrepatrunda (culoarea piersicului cu galben) si la final am dat piersica cu putin verde cu ajutorul unei pensule. Le-am tavalit prin zahar tos si le-am atasat la una din capete frunzulite.
La cateva ore dupa ce ati umplut si colorat Fursecurile Piersici ele vor deveni fragede si se vor topi pur si simplu in gura.
Sa aveti Spor !
Comentarii recente
gabriel
11/05/2017 at 15:46Buna ziua.am o intrebare.Nu cunoastetI ceva tavi sau ceva electric pentru piersici sa nu le mai scobim ca dureaza prea mult timp.am o mica cofetarie.multumesc mult
Loredana
13/05/2017 at 16:17Pentru piersici nu se gasesc tavi sau forme..totul se face manual …din pacate 🙂
Ramona
20/12/2021 at 11:56Unde găsesc frunzulițele?
Alina
03/11/2018 at 12:43Am sa incerc aceaste fursecuri,arata suuuper!! Dar colorantul nu e chimic?
Loredana
06/11/2018 at 15:54E colorant alimentar!!
Timea
20/11/2018 at 11:28La cate grade si cat timp se lasă la cuptor?
Liana Liana
22/11/2018 at 21:19Pana se rumenesc. Grade nu pot spune ca nu am cuptor electric.
Michaela
16/12/2023 at 18:05Puteti folosi sfecla si turmeric
July
12/07/2020 at 01:23Ce putem face cu crema care a ramas?
Loredana
19/07/2020 at 14:49Puteti face niste rulouri sau cornulete.
Andreea
11/04/2023 at 10:12Doamna July a întrebat ce face cu,crema care a rămas? Rulourile nu se fac din crema…