Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fursecuri Piersici Umplute

Fursecuri Piersici UmpluteFursecuri Piersici Umplute

Ca si Nucile Umplute aceste fursecuri erau foarte la moda la nunti si botezuri. Se pregateau si in zile de sarbatoare de Craciun, de Revelion si erau la mare cautare. Colega mea are si ea publicata o reteta de Piersici Umplute doar ca difera de cea folosita de mine compozitia aluatului cat si umplutura, asa ca am decis sa scriu si sa prezint si varianta mea de Fursecuri Piersici Umplute .

Ingrediente Aluat Fursecuri Piersici Umplute

200 g untura ( sau unt 220 g)
250 g zahar
2 oua intregi
200 ml lapte
800 g faina
2 lingurite praf de copt (sau 2 lingurite bicarbonat )

Ingrediente Crema Fursecuri Piersici Umplute

250 g unt
3 oua intregi
60 g zahar
1-2 linguri gem de caise
esenta de rom
1-2 linguri cacao
Aluatul rezultat din  scobirea jumatatilor de piersici

Fursecuri Piersici Umplute

Preparare Fursecuri Piersici Umplute:
Untura se freaca cu 250 g zahar dupa care se adauga 2 oua intregi, 80 g faina in care punem si 2 lingurite praf de copt si apoi laptele. Aceasta compozitie amestecata o lasam la temperatura camerei pentru o ora. Ulterior adaugam restul de faina si amestecam pana se omogenizeaza obtinand un aluat fraged. Din acest aluat pregatim bilute rotunde de 13 g. Eu am obtinut 124 bile. Bilele se aseaza in tava pe hartie de copt si se preseaza putin. Se pun la copt in cuptorul cald pana prind  putina culoare. Nu se coc prea tare caci vor ramane tari. Se scot din cuptor se lasa la racorit apoi se scobesc cu grija cu varful unui cutit, aluatul scobit se pune deoparte pentru crema.

Fursecuri piersici umpluteUmplutura Fursecuri Piersici Umplute:
Pe baie de aburi intr-un vas punem 250 g unt, 3 oua intregi, 60 g zahar si lasam pana compozitia devine mai groasa ca un sodou. Se ia de pe aburi se adauga aluatul scobit, cacao, esenta de rom si gemul de caise. Cu aceasta crema se umple fiecare jumatate de piersica si apoi le lipim cate doua.

umplere piersici

Dizolvam colorantii in putina apa calduta (am folosit colorant tip gel, culoarea piersicului, galben si verde). Putem folosi si coloranti praf sau lichid. Am introdus o parte a piersicutei in unul din  vasele cu colorant, apoi cealalta parte in alt vas cu colorant  avand grija ca putin intr-o parte sa se intrepatrunda (culoarea piersicului  cu galben) si la final am dat piersica cu putin verde cu ajutorul unei pensule. Le-am tavalit prin zahar tos si le-am atasat la una din capete frunzulite.

Fursecuri Piersici umplute

La cateva ore dupa ce ati umplut si colorat Fursecurile Piersici ele vor deveni fragede si se vor topi pur si simplu in gura.

Sa aveti Spor !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.