Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumariPogaci cu jumari

Da stiu o sa spuneti uite, acum si-a gasit sa prepare pogaci cu jumari. Asa este acum am apucat sa prepar aceste pogaci caci tare dor mi-a fost de ele si cum am topit grasime  am facut  jumari si m-am apucat sa coc si pogacelele preferate, caci nu se putea sa ratez aceasta ocazie chiar daca afara era cald de te sufocai. Am mai incercat si alta reteta de Pogacele cu jumari, dar aceasta mi se pare cea mai buna dintre toate.  Vedeti si retetele Pogacele cu cartofi si cascaval, Pogacele cu branza si cascaval.

Ingrediente Pogaci cu jumari

700 g faina
250 ml lapte caldut
100 ml ulei
2 lingurite zahar
3 lingurite sare
40 g drojdie proaspata(eu am folosit doar 25 g)
2 galbenusuri ou
500 g jumari macinate

Preparare Pogaci cu jumari
Se dizolva in laptele caldut sarea, zaharul si drojdia. Se adauga la faina. Adaugam 100 ml ulei, galbenusurile si framantam aluatul. Lasam la dospit 60 minute. Se intinde o foaie cu o grosime de 1 cm, se pune peste 1/3 din jumarile macinate, se impatura in 4 si repetam operatia de 3 ori.
La final intindem din nou aluatul la 1.5 cm grosime si decupam pogacelele. Lasam pogacile la dospit pentru inca 15 minute apoi le asezam in tava pe hartie de copt si le coacem in cuptorul incalzit din timp pana devin aurii.

Pogaci cu jumari Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram