Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute cu sos de agrise

Chiftelute cu sos de agrise


Aceste Chiftelute cu sos de agrise, le pregatea mama mea în această perioadă cand agrisele sunt numai bune, si la noi in gradina, har Domnului aveam si avem câteva tufe. Mai pregatea uneori si o friptura tare buna cu acest sos, dar aceasta reteta o voi publica mai incolo.

Chiftelute cu sos de agrise

Alaturi de acest preparat am servit si un vin de exceptie de la Crama Oprisor – Stil Chardonnay, Un vin cu arome de citrice, flori de salcâm și migdale. Gust echilibrat, potrivit pentru preparate din pește și paste cremoase.
Este un vin elegant si complex, perfect echilibrat, prelung și corpolent. Poate fi un companion excelent pentru orice fel de  carne albă sau roz, cu sau fară sosuri picante ori exotice.

Stil Chardonnay

Chiftelute cu sos de agrise – Ingrediente

Pentru chiftelute avem nevoie de:
350 g carne tocata ( de pui, porc sau amestec)
50 g orez,
1 ou,
sare, piper dupa gust

Chiftelute cu sos de agrise

Pentru sosul de agrise avem nevoie de :
200 g agrise( albe sau rosii),
1-2 linguri zahar,
1/4 legătură marar verde,
100 ml smantana de gatit( sau 100 g smantana fermentata),
1 lingura amidon alimentar,
300 ml zeama în care au fiert chifteluțele.

ingrediente

Chiftelute cu sos de agrise – Preparare

Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si scurs. Se condimentează cu sare si piper. Formam chiftelute de marimea unei caise mici. Mie mi-au ieșit 12 bucati, suficiente pentru doua persoane, chiar si trei.

preparare chiftele

Intr-o oala punem 1 litru de apa si 1 lingurita sare si o punem la fiert. Cand clocotește punem chifteluțele la fiert.

Chiftelute cu sos de agrise

Cand da din nou în clocot lasam focul de la aragaz pe minim si acoperim oala cu capac dar nu de tot. Lasam sa fiarba circa 30-35 de minute pana chifteluțele sunt fierte.

Chiftelute cu sos de agrise

În timp ce chifteluțele fierb ne ocupam de sosul de agrise. Cand chiftelele au fiert se scot si se pun deoparte. Apa în care au fiert nu se arunca.

Cum se prepara Sosul de agrise :

Curatam si spalam agrisele. Le punem intr-o cratita impreuna cu 1 lingura de zahar. Peste agrise punem 300 ml zeama în care au fiert chiftelutele si lasam sa fiarba 2-3 minute.

fierbere agrise


Amidonul se amesteca cu smantana si se adauga putina zeama in care fierb agrisele si se toarnă peste fructe. Se lasa sa fiarba pana se îngroașe puțin sosul.

preparare maia


Adaugam mararul verde tăiat cat mai mărunt si chiftelutele. Se amesteca, se lasa sa dea un clocot.

Eu am pus doar 1 lingura de zahar la sos deoarece agrisele erau coapte si mie mi s-a părut destul de dulce. Sosul se mai poate ajusta dupa gustul fiecaruia cu sare si zahar daca se dorește.

Chiftelute cu sos de agrise

Va recomandam si aceste retete de mai jos:

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram