Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
platou aperitiv cu preparate traditionale

Platou aperitiv cu preparate traditionale

Mai sunt cateva zile pana la marea sarbatoare de Craciun, una dintre cele mai frumoase si asteptate sarbatori de peste an. E vremea colindelor si meselor festive cu bunatati traditionale. In aceasta perioada si mancarurile au un alt gust, parca sunt facute cu mai multa bunatate si dragoste !! Craciunul inseamna sa ii ai aproape […]

legume gratinate cu sos de smantana si cascaval

Legume gratinate cu sos de smantana si cascaval

Legume gratinate cu sos de smantana si cascaval – pot fi alegerea perfecta pentru un pranz intr-o zi geroasa de iarna. Se poate consuma ca atare sau poate tine loc de garnitura la un preparat cu, carne. Se face relativ usor si poate contine legumele ce va sunt pe plac. Eu am ales sa folosesc […]

Carnati de casa din carne de porc si vita

Carnati de casa din carne de porc si vita

Seria retetelor traditionale pentru sarbatorile de iarna continua cu reteta de carnati de casa din carne de porc si vita! Asa cum va spuneam si in retetele anterioare, ele fac parte dintr-o colaborare ce o avem cu firma Ana si Cornel. O companie romaneasca ce produce si desface preparate din carne si carne proaspata de […]

Drob de Naut cu Legume

Drob de Naut cu Legume

Daca ati renuntat la carne sau sunteti in post, puteti pregati si preparate vegane pentru o cina festiva asemeni acestui drob de naut cu legume. Pentru a-i da un plus de savoare, drobul de naut poate fi insotit de un piure din morcovi, cartofi dulci, mazare si o salata. In site gasiti o intreaga categorie […]

Penne gratinate cu sos de branza si sunca

Penne gratinate cu sos de branza si sunca

Sunt ani buni de cand pregatesc aceste Penne gratinate cu sos de branza si sunca si doar acum am apucat sa postez reteta in blog. Nu mai stiu de la cine am primit reteta, cert este ca mereu se mananca cu placere, ori de cate ori le pregatesc. Branza topita cu smantana, smantana si sunca […]

antricot de vita la gratar cu salata

Antricot de vita la gratar cu salata

Astazi este 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei, si cum cere traditia se incing gratarele pentru mici, carnati, pastrama dar se pregatesc si ceaunele pentru nelipsita fasole cu ciolan sau fasole cu carnati.As degusta din toate dar de ceva vreme carnea de porc imi place doar sa o gatesc, asa ca astazi eu fac exceptie […]

balotina de pui cu fistic si cascaval

Balotina de pui cu fistic si cascaval

Desi la prima vedere ar parea un preparat mai complex, balotina de pui cu fistic si cascaval este un preparat chiar usor si numai bun de pregatit pentru o masa speciala intr-o zi de sarbatoare ca aceasta!!Desi are un nume pompos, balotina se traduce intr-un rulou din pulpa de pui umpluta cu un amestec de […]

Chiftele de Post din cartofi

Chiftele de Post din cartofi

Pana acum mai cateva zile mi-am dat seama cat de des pregatesc aceste Chiftele de Post din cartofi si totusi reteta nu am publicat-o pe blog. De aceasta data daca tot le-am pregatit am facut si cateva poze cat mi-a permis spatiul sa ma desfasor avand in vedere ca de ceva timp casa este cu […]

toba de casa reteta traditionala

Toba de casa reteta traditionala

Este deja stiut ca pentru sarbatorile de Craciun gospodinele se intrec in a pregati cat mai multe bunatati din carne de porc asa cu cere traditia. Daca ai norocul si posibilitatea sa cumperi un porc si sa il pregatesti asa cum faceau bunicii si parintii nostri atunci cu siguranta nu vor lipsi toba de casa […]

madlene cu miere si ananas

Madlene cu miere si ananas

Mai sunt cateva zile pana ce copii isi vor pregati ghetutele in asteptarea lui Mos Nicolae!!Si fiindca prietenii de la Sun Food ne-au provocat sa il intampinam cu ceva ceva dulce si bun, ne-am gandit ca aceste madlene cu miere si ananas sunt cele mai potrivite pentru el!!Aceste mici prajiturele sunt tare gustoase, aromate si […]

Conopida prajita cu Fondue

Conopida prajita cu Fondue

In reteta Conopida prajita cu Fondue, am decis sa folosesc conopida ca baza pentru delciosul Fondue Emmentaler. Dupa mine conopida intreaga coapta la cuptor si bine condimentata este mult mai buna decat conopida fiarta. Se merita sa incercati si aceasta varianta chiar daca necesita putin mai mult timp pregatirea ei. Condimentata si mai apoi rumenita […]

Tocanita Bihoreana

Tocanita Bihoreana

Aceasta Tocanita Bihoreana, a fost amintita si de mult regretatul Radu Anton Roman in cartea Bucate,Vinuri si Obiceiuri Romanesti. Si zice asa despre ea: ” Sofisticata, provocatoare, insolita, ” tocanita ” oradenilor e atat de combinativa, incat te-ai astepta la gusturi daca nu imposibile, cel putin socante. ” Mdaaaaa! Asa este! O combinatie putin ciudata […]

Supa de varza dulce cu ciolan afumat

Supa de varza dulce cu ciolan afumat

Va prezentam Supa de varza dulce cu ciolan afumat, inca o supa asa cum se face in Ardeal, cu ciolan cu smantana, o supa consistenta asa cum scrie la carte. Strabunicii, bunicii au pregatit-o asa cum o prezentam noi acum in aceasta reteta cu singura diferenta ca ciolanul era din batatura, smantana la fel, legumele […]

sarmale traditionale in foi de varza

Sarmale traditionale in foi de varza

Desi temperaturile de afara sunt ca la inceput de toamna, calendarul ne arata ca nu mai este prea mult pana ce vom intra in febra sarbatorilor de iarna. Fiecare dintre noi ne pregatim cu mult timp inainte, facem listute cu mancarurile ce vrem sa le punem pe masa de Craciun, cautam cele mai bune si […]

tort cu crema de mascarpone si zmeura

Tort cu crema de mascarpone si zmeura

Pentru mine si familia mea, luna noiembrie este luna cea mai importanta din an fiindca toti trei ne sarbatorim zilele de nastere dar si doua dintre zilele onomastice. Este luna in care pregatesc cele mai multe torturi si deserturi !!Si fiindca provocarea venita de la Delaco era de a face un desert festiv, s-a potrivit […]

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page