Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocanita de limba si inima de porc

Tocanita de limba si inima de porc


De multe ori am pregatit aceasta Tocanita de limba si inima de porc, dar niciodata nu am pregatit-o in cratita de fonta si niciodata pe soba de lemne pe care sotul meu a facut-o toamna trecuta.

soba


Cu mana pe inima va spun ca este cea mai buna tocanita pe care am pregatit-o pana acum.

Zilele trecute am primit de la magazinul online OWU Home aceste vase superbe din fonta emailata, o cratita si o oala pe care mi le-am dorit de ceva timp.
In site gasiti aceste vase pentru gatit din fonta in mai multe marimi, forme dar si de culori diferite la preturi foarte atractive.

vas fonta emailata


Merita investitia fiindca sunt vase ce le poti avea o viata si in care mancarea va capata un cu totul alt gust!! Mai multe detalii gasiti in site la link-ul lasat mai sus.

Urmatoarele retete pe care le voi pregati in cratita de fonta tot la soba vor fi….

Tocanita de limba si inima de porc – Ingrediente

2 bucati inima de porc
3 buc limba de porc
3 foi de dafin
1 lingura piper boabe
5 catei usturoi
1 lingura sare
oala cu capac din fonta emailata 5,7l

Tocanita de limba si inima de porc


2 ardei capia ( sau ardei grasi rosii)
3 legaturi de ceapa verde ( 2 bucati mari de ceapa)
4 rosii decojite ( eu am folosit jumatate de borcan de rosii conservate de mine din gradina)
3 linguri untura de porc ( sau ulei circa 100 ml)

ingrediente


1 lingura boia de ardei dulce
1/2 lingurita boia afumata iute
sare, piper macvinat dupa gust
2-3 fire cimbru ( se poate si fara)
apa
cratita cu capac din fonta emailata 3,5l

cratita cu capac din fonta

Tocanita de limba si inima de porc – Preparare

Intr-o oala punem inimile si limbile de porc spalate. Acoperim cu apa in care punem 1 lingura de sare, cateii de usturoi, si foile de dafin. Lasam sa fiarba acoperit la foc mic, circa 30 minute de la primul clocot. Practic le oparim cum se zice.

organe oparite


Scoatem organele si curatam limbile de pielita si eventual indepartam aorta din inima daca este.
Inimil se taie bucati potrivite, la fel si limba( fiecare cum prefera, eu le-am taiat bucati mai maricele). Astea fiind facute trecem la urmatoarea faza.

Tocanita de limba si inima de porc

Ceapa verde se spala si se curata dupa care rupem frunzele verzi, dar nu de tot( daca folositi ceapa galbena, o curatati si taiati marunt). Ceapa ramasa se taie rondele.

Tocanita de limba si inima de porc


Ardeii curatati si spalati se taie marunt. Rosiile se oparesc si se decojesc dupa care se taie felii sau cuburi.

Tocanita de limba si inima de porc

pregatire ingrediente


Eu am folosit rosii de la borcan conservate de mine asta vara dupa aceasta reteta.


Punem cratita pe soba( aragaz) si incingem untura in care vom cali ceapa taiata rondele 1-2 minute si ardeii inca 1-2 minute.

calire legume


Adaugam bucatile de organe taiate cuburi.

calire organe


Amestecam si adaugam rosiile, boiaua de ardei dulce si boiaua afumata iute si condimentam cu sare si piper. Amestecam si turnam apa cat sa acopere bucatile de organe. Adaugam si 2-3 crengute de cimbru, acoperim cratita cu capacul si lasam sa fiarba.

fierbere cu capac

Intre timp mai verificati cata apa este in cratita, daca bucatile de organe sunt fierte. Daca nu a fiert si apa scade mai adaugati pana se fierb bine si se patrund usor cu furculita.

Tocanita de limba si inima de porc


Eu am pus pe soba cratita la ora 14.30 si Tocanita de limba si inima a fost gata la ora 16.30. Desigur pe aragaz sau plita se face mult mai repede. Se fierbe pana obtinem un sos mai gros nu foarte lichid.

Puteti servi aceasta tocanita cu piure de cartofi, cu galuscute de faina, cu galuscute de cartofi sau puteti pregati un delicios pilaf de orez ca in reteta de mai jos.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram