Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Stil, Arta si Savoare

restaurant-Grand-Hotel-Continental

Cum va spuneam in articolul anterior, evenimentul “Blog Chef” a fost o intalnire de poveste.

Pentru noi aceasta poveste frumoasa a continuat si a doua zi, cand agentia Standout ne-a pregatit o surpriza de proportii invitandu-ne in unul din restaurantele de Grand Hotel Continental Bucuresti.

Acolo am avut deosebita placere sa ii cunoastem si sa ii  vedem la lucru pe Iulian Chivu si George Baciu, doi tineri bucatari ce au facut parte din echipa de Juniori a Romaniei la Olimpiada de gastronomie IKA 2012 in Germania de unde s-au intors cu o medalie de bronz.

restaurant-Grand-Hotel-Continental-4

 Grand Hotel Continental Bucuresti este un hotel de 5 stele situat in centru Bucurestiului pe Calea Victoriei, redeschis in 2009 dupa ce cladirea monument istoric, a intrat intr-un proces de restaurare si redecorare ce a durat 4 ani.

restaurant-Grand-Hotel-Continental-1

 Marturisesc ca este pentru prima data cand ii trec pragul. Inca de la intrare parca am pasit intr-o lume de basm ce ne duce cu gandul la atmosfera aristocrata cu printi si printese. Suntem condusi catre restaurant unde totul este aranjat cu mult bun gust si eleganta.

restaurant-Grand-Hotel-Continental-2

Dupa ce ne-am facut comozi, au inceput sa zbarnaie aparatele foto, fiindca nu doream sa ne scape niciun detaliu, de la mesele aranjate impecabil pana la pianul ce cu siguranta a incantat cu acordurile lui fine clientela de elita ce le trece pragul in fiecare zi.

restaurant-Grand-Hotel-Continental-3

 Aflam ca cei doi bucatari, George si Iulian  trebaluiesc de zor, asa ca ne indreptam spre bucatarie unde intalnim 2 tineri veseli, glumeti, dezinvolti care se miscau cu o rapiditate greu de urmarit. Desi erau asaltati cu tot felul de intrebari,  mainile nu le stateau o clipa, invateau si amestecau in tot felul de cratite si craticioare.

george-baciu-iulian-chivu

 Ne dezvaluie ca au facut o scoala de profil in Bucuresti si ca lucreaza in bransa de noua ani iar de doi ani in acest restaurant. Mai spun ca le place foarte mult ceea ce fac si ca sunt sustinuti de colegi si angajatori.

Mai aflam ca atunci cand testeaza o reteta noua, o pregatesc de foarte multe ori pana ajung la rezultatul dorit.

piept-de-rata-risotto-halibut

In cateva minute totul incepe sa prinda contur. Preparatele din care avem onoarea sa degustam sunt aseazate cu mare grija pe farfurie. Sunt atenti la orice detaliu asa ca la final avem in fata noastra trei preparate prezentate impecabil!!

montare-in-farfurii

 Ne-au pregatit un risotto cu ciuperci porcini si parmezan intr-o prezentare simpla dar eleganta, de fapt imaginile vorbesc de la sine!!

Nu pot sa va spun decat ca era delicios!!

risotto

 Al doilea preparat  din care abia asteptam sa degust, a fost un file de halibut cu jeleu de rosii, piure de mazare, sos de sofran, baby porcini si arpagic.Nu-i asa ca suna bine?

O combinatie perfecta de aroma, gust si culoare!!

halibut

Si ultima farfurie intr-o prezentare la fel de inspirata ca si celelalte preparate, a fost un piept de rata cu piure de pastarnac, ratatouille, sirop de anason si pesto de ierburi. Numai citind ingredientele iti dai seama ca si aceasta a fost la inaltime din toate punctele de vedere!!

piept-de-rata1

Nu-mi ramane decat sa  le multumesc celor doi tineri bucatari de la Grand Hotel Continental care ne-au oferit sansa sa le degustam preparatele si sa avem inca o intalnire de poveste.

Felicitari baieti, tineti-o tot asa!!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Cum impletim Mucenicii
Cum impletim Mucenicii

.Cum impletim Mucenicii Am realizat acest filmulet pentru a va prezenta cum se impletesc Mucenicii. Initial mi-a fost greu sa...

Închide