Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pate de casa

pate de casaPate de casa, reteta aperitiv. Pate din ficatei de pui. Reteta buna de pate pregatit in casa. Cum se prepara pateul. Reteta pate din ficatei. 
Trebuie sa recunosc ca nu imi place in mod deosebit pateul. Foarte rar cumpar si atunci in special pentru ceilalti din casa. Mai zilele trecute am vazut la Nico o reteta de pate mai deosebita si mi-a starnit curiozitatea. Arata bine, si mi-am zis sa o incerc.
Spre surprinderea mea, pateul a iesit foarte, foarte bun, cu mult mai bun decat cel cumparat.
Sincer, v-o recomand cu incredere !!
Mie mi-a placut, sper sa va placa si voua!!

pate-de-casa-fara-aditivi

Pate de casa-Ingrediente

250 g ficatei de pui, cruzi
2 oua
80 ml ulei sau grasime de rata,gasca, gaina)
150 ml smantana de tara
sare
piper

pate-de-casa-preparare-2

Pate de casa-Mod de preparare

Ficateii curatati si spalati se pun intr-un blender.
Se adauga ouale, smantana, uleiul sau grasimea, sare si piper.
Se mixeaza cu blenderul pana obtinem o pasta omogena.
Punem pasta in borcane spalate si sterilizate(umplem borcanele cam 3/4), inchidem ermetic cu capacele si fierbem pe baie de apa timp de 60 min.
pate-de-casa-la-borcan-1
Lasam sa se raceasca dupa care le punem in frigider.
Daca ati deschis borcanul e de preferat sa se consume intr-o zi, doua, maxim
Daca faceti cantitate mai mare puteti sa puneti o parte din borcane la congelator.

pate-de-casa-din-ficat-de-pui

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Anca

    22/07/2016 at 10:56

    Arata f bine, dar nu inteleg ceva la modul de preparare: cum adica „pe baie de apa?` se sterlizeaza ca si borcanele de compot ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.