Sufleu cu cascaval DeSenvis
Trebuie sa recunosc ca pana acum nu am incercat sa pregatesc sufleu, nu ca ar fi mare inginerie dar pur si simplu nu am facut!! Din ce am citit dealungul timpului multi se cam tem sa il pregateasca fiindca nu le iese.
Astazi i-a venit randul, mai ales ca aveam de pregatit o reteta cu cascaval DeSenvis de la Delaco si nu am dorit sa il folosesc intr-un sandvis asa cum e numele.
Am cautat o reteta care sa fie pe placul meu si am gasit una care sa se potriveasca cu ingredientele ce le aveam eu.
Se face extrem de usor, trebuie respectate cantitatile…restul e floare la ureche!! Sau sa fi fost norocul incepatorului? …nu cred asta!! 😉
A crescut si s-a rumenit atat de frumos, singura problema e ca trebuie sa il pozezi repede daca vrei sa il surprinzi in toata splendoarea lui, altfel se mai lasa putin!!
Mi-a placut mult si recomand sa il incercati, se poate face in foarte multe variante !!
Sufleu cu cascaval DeSenvis- Ingrediente
4 portii
25 g unt
25 g faina
125 ml lapte rece
3 galbenusuri
3 albusuri
60 g cascaval DeSenvis, taiat cubulete
40 g parmezan ras
1 lingura vin alb
2 linguri cepsoara tocata marunt
sare
piper alb
nucsoara
o lingurita zeama de lamaie
unt si faina pentru forme
4 forme ramekin cu diametru de 9 cm
Sufleu cu cascaval DeSenvis- Mod de preparare
Formele se ung cu unt moale, se tapeteaza cu faina si se lasa la rece in frigider.
Untul se pune la topit intr-o cratita. Cand s-a topit se adauga faina, se incorporeaza si se da deoparte. Se adauga laptele, nucsoara, sare si piper si se omogenizeaza cu telul apoi se pune din nou pe foc si se amesteca continuu pana ce compozitia capata consistenta.
Se da deoparte si se adauga galbenusurile batute, parmezanul ras si cepsoara tocata marunt.
Separat se bat albusurile spuma impreuna cu zeama de lamaie. Se amesteca cu miscari rapide jumatate din cantitatea de albus in compozitia de mai sus, apoi se adauga restul de albus si se incorporeaza usor astfel incat sa nu isi piarda din volum.
Se umplu formele de ramekin pe jumatate, se pun cubuletele de cascaval si se completeaza cu restul de compozitie.
Se niveleaza formele cu o spatula si se sterg marginile cu un servetel.
Se pun intr-o tava si se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 16 min. In timpul coacerii nu se deschide usa cuptorului.
Se serveste fierbinte!!