Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata caramel cu frisca

Inghetata caramel cu friscaInghetata caramel cu frisca pregatita in casa.Cum se face Inghetata caramel.Cea mai buna inghetata pregatita in casa.

Inghetata caramel cu frisca-Ingrediente

3 oua
250 ml lapte
100 gr zahar
350 ml frisca
zahar vanilat bourbon
150 gr zahar pentru caramel
50 ml apa

Inghetata caramel cu frisca-Mod de preparare

Peste ouale spumate bine cu zaharul adaugam incet laptele cald amestecand continuu ca sa nu se branzeasca.
Compozitia obtinuta se fierbe pana ce capata consistenta unei smantani.
Se lasa sa se raceasca si intre timp pregatim caramelul astfel:zaharul si apa se pune la fiert la foc mic pana ce acesta isi schimba culoare devenind aramiu ramanand totusi fluid.
Cand s-a racorit putin, adaugam peste el compozitia de mai sus si amestecam pana se omogenizeaza.
O aromatizam cu zahar bourbon si o amestecam cu frisca batuta.
Compozitia de inghetata se pune in caserole si se introduce la congelator.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *