Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de clatite

Ingrediente ptr.compozitie clatite: -12 linguri faina -15 gr drojdie proaspata -zahar vanilat (2 plicuri) -zahar 4 linguri -3 oua intregi -coaja de la o jumatate de lamaie -aproximativ 50 ml ulei -apa minerala sau lapte Eu dizolv drojdia in 125 ml apa calduta , adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic. Dupa ce a dospit adaug zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestec bine si adaug treptat apa minerala cat sa obtin o compozitie nici prea groasa nici prea fluida si apoi adaug uleiul. Incep sa coc clatitele fara a adauga in tava ulei deoarece in compozitie avem deja. Umplutura: Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite(pot sa fie chiar si trei budinci ) si 1 litru de lapte (1.5 l lapte in cazul in care folosim 3 budinci) . Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea. Fierbem budincile fiecare separat in 500 ml lapte impreuna cu cate 5 linguri zahar. Asamblare: Intr-o forma detasabila(dar si intr-un vas rotund putem cladi tortuletul) asezam o clatita peste care punem budinca ,iar clatita …etc,si terminam cu clatita. Se poate orna cu fructe , deasupra putem sa preparam o gelatina in urmatorul fel: – se fierbe o budinca cu 250 ml suc (ex.bud.de vanilie cu suc fanta ), si se toarna peste tortul de clatite sau se mai simplu deasupra punem tort gelle de la Dr Oetker pe care il preparam conform instructiunilor de pe plic. Se poate orna cu frisca dupa imaginatia fiecaruia sau se poate lasa neornat . Totul se pune la rece cam o ora dupa care se poate servi. Pofta buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.