Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort inimioara cu piersici

tort inimioara cu piersici TORT  INIMIOARA CU PIERSICI– este un tort fara coacere cu blat din biscuiti si unt, crema fina de mascarpone cu piersici din compot si ciocolata maruntita. Este un tort de casa, rapid, delicios, ce l-am pregatit in urma provocarii facute de Sun Food . Pentru ca luna februarie este luna in care se celebreaza iubirea, recomandarea mea pentru ziua de Dragobete ce se apropie,  este acest tort sub forma de inimioara, glazurat cu ciocolata rosie si inimioare !!

Tort inimioara cu piersici –Ingrediente

Blat
250 g biscuiti cu cacao si crema
125 g unt 82%grasime
Crema
250 g mascarpone
compot de piersici Sun Food
300 ml frisca lichida
4 linguri cu zahar pudra (sau dupa gust)
10 g gelatina
50 g ciocolata neagra
o esenta de vanilie
Décor
inimioare de ciocolata
50 g ciocolata alba
500 ml frisca lichida
colorant rosu
tort inimioara cu piersici

TORT INIMIOARA CU PIERSICI- MOD DE PREPARARE

Pentru blat, maruntim biscuitii cu ajutorul robotului, adaugam peste ei untul topit, omogenizam dupa care ii intindem intr-un strat uniform intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Punem forma la frigider timp in care preparam crema.
tort inimioara cu piersici
Crema de mascarpone si frisca
– Gelatina se pune la hidratat in 70 ml apa rece.
– Patru jumatati de piersici din compot, scurse bine de zeama, se fac piure cu ajutorul unui robot.
– Alte patru jumatati de piersici se taie in cubulete mici.
– Ciocolata se marunteste cu ajutorul unui cutit.
– Frisca se bate spuma cu mixerului.
– Crema de mascarpone se mixeaxa impreuna cu zaharul pudra.
tort inimioara cu piersici

TORT INIMIOARA CU PIERSICI- ASAMBLARE

Dupa ce am pregatit toate cele necesare pentru crema nu ne ramane decat sa le unim .
Gelatina hidratata se incalzeste pe baie de apa sau pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde pana devine lichida fara a da in fiert .
Se adauga peste crema de mascarpone si se mixeaza imediat cu mixerul.
Se rastoarna peste frisca batuta spuma, se mixeaza pana la incorporare, apoi se adauga ciocolata maruntita si piersicile taiate cubulete si se amesteca totul cu ajutorul unei spatula.
tort inimioara cu piersici
Crema rezultata se toarna peste blatul de biscuit, se niveleaza si se pune la rece in frigider pentru cateva ore sau in congelator pentru ai grabi timpul de inchegare.
Se scoate din forma, si se decoreaza cu gratar din ciocolata si inimioare de ciocolata .
tort inimioara cu piersici

Daca va place acest Tort inimioara cu piersici, m-as bucura sa stiu ca l-ati incercat si v-ati surprins placut partenerul!!

8 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *