Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Legume gratinate cu sos de smantana si cascaval

legume gratinate cu sos de smantana si cascaval

Legume gratinate cu sos de smantana si cascaval – pot fi alegerea perfecta pentru un pranz intr-o zi geroasa de iarna. Se poate consuma ca atare sau poate tine loc de garnitura la un preparat cu, carne.
Se face relativ usor si poate contine legumele ce va sunt pe plac.
Eu am ales sa folosesc cartofi, pastarnac, morcov si ciuperci alaturi de un sos din smantana si cascaval de la Delaco.

legume gratinate cu sos de smantana si cascaval

Alte retete gustoase si usor de pregatit si pe care le-ati putea incerca, le gasiti mai jos- click pe titlul de pe imagine.

Legume gratinate cu cascaval- Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 1 morcov
  • 2 buc. pastarnac
  • 4-5 ciuperci
  • 300 ml smantana dulce
  • 150 g cascaval Sofia- Delaco
  • 2 linguri parmezan
  • sare si piper
  • 2 cubulete de unt
  • o lingura pesmet
legume gratinate cu sos de smantana si cascaval

Legume gratinate cu sos de smantana si cascaval- Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se feliaza cat mai subtire.
Ciupercile taiate felii se condimenteaza cu sare si piper si se soteaza intr-un cubulet de unt pana ce scade zeama si se rumenesc usor.

ciuperci sote

Cartofii, morcovul si pastarnacul se fierb cam 5-7 min in apa cu sare pana se patrund putin. Cand sunt gata, se scot cu o paleta si se lasa sa se racoreasca.
Smantana se pune intr-o tigaie, cand a ajuns aproape de punctul de fierbere se adauga cascavalul ras si se amesteca la foc mic pana ce se incorporeaza si devine un sos omogen. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

sos de smantana cu cascaval

Se unge tigaia cu putin unt, se presara cu pesmet si se pune un strat subtire de sos de smantana cu cascaval.
Se pune deasupra jumatate din legumele felii si ciupercile si se toarna o parte din sosul de smantana.

graten de legume

Ultimul strat de legume se aseaza alternand feliile de cartofi cu morcov si pastarnac.
Se pune restul de sos, se presara cu putin cascaval ras si se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 35-40 min.

legume gratinate

Cu 10 min inainte de a fi gata, se presara cu parmezan ras si se lasa pana ce se gratineaza frumos.

legume gratinate cu sos de smantana si cascaval

Aceste legume gratinate cu sos de smantana si cascaval se pot consuma ca atare sau ca si garnitura alaturi de o carne la cuptor sau gratar.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.