|Ingrediente:
300 ml apa,
700 gr zahar,
400 gr margarina Rama(sau unt),
1000 gr lapte praf,
100 gr cacao,
Preparare:
Se pune la fiert apa cu zaharul .Din momentul in care a inceput sa fiarba se tine cam 3 min apoi adaugam 100 gr cacao, amestecam bine si mai fierbem inca circa 2 minute. Tragem cratita de pe foc si adaugam margarina (sau untul ) si il incorporam repede .Punem laptele praf intr-un alt vas si adaugam siropul de mai sus treptat amestecand continuu pana se incorporeaza bine laptele praf si obtinem o compozitie omogena fara cocoloase. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.Se lasa la rece pentru cateva ore bune dupa care se portioneaza dupa preferinte cu un cutit ce il trecem prin apa fierbinte(pe care apoi il stergem sa nu fie umed) pentru a putea mai usor portiona compozitia intarita.
Pofta Buna!
Comentarii recente
zen1966
03/05/2012 at 12:41pfffiiiiuuu,aceeasi reteta o are si mama,ne facea de sarbatori si de aniversari,era asa de bunnaaaaa!!!Aici in Franta nu pot face ,ca astia n au lapte praf ca al nostru si nu iese bine.Mi ai amintit de copilarie…..
Lory
13/05/2012 at 18:04Faptul ca ti-am adus in memorie franturi din copilarie pentru noi e o mare bucurie :*
Tina
12/06/2017 at 00:41Dacà sunteti în Paris puteti sà cumpàrati lapte praf de la magasin românesc „chez Miha” . Eu de acolo cumpàr când am nevoie.
Any
03/05/2012 at 12:45As manca si eu un patratel!
Lory
13/05/2012 at 18:06Any daca nu vii pe la noi atunci trebuie sa ti-o pregatesti singura :))
Calin Andreea Daniela
03/05/2012 at 14:58arata bine si pare si usor de facut :*
Lory
13/05/2012 at 18:05Foarte usor de facut !!!:)
Angelica
07/05/2012 at 16:32Wauuu…ce pofta imi e, caci imi place tare mult ciocolata de casa!
Super ti-a iesit.Te pup 🙂
Lory
08/05/2012 at 13:44Angelico si mie imi place mult 🙂 da acu nici vorba sa pun gura pe asa ceva 🙁
Te pup :*
alynutza
31/05/2012 at 23:41am mancat la o prietena si au fost delicioase…am sa incerc si eu reteta sa o fac pe ce-a mica fericita
Anonymous
30/08/2012 at 21:53Daca se poate sa-mi spuneti si mie ce fel de lapte praf merge la reteta aceasta. Multumesc anticipat!
Lory
31/08/2012 at 00:41Foloseste un lapte praf integral nu din ala instant.Eu am gasit in magazinele unde se vand produse alimentare vrac, si laptele praf Raraul este foarte bun:)
www.daisy.dsy1@yahoo.com
01/03/2013 at 15:25mi ati putea spune va rog de ce imi iese moale ? nu este bun laptele praf ?
bucatareselevesele
01/03/2013 at 15:36Daisy s-ar putea sa fie de vina si laptele praf . Eu nu am patit niciodata sa nu se intareasca Uite eu acest lapte il folosesc ca cel din imagine http://supermarketclaudia.ro/lapte-praf-malita-130g doar ca la pachet mai mare . Vezi ca sunt 2 tipuri acesta e cel bun pentru baton .