Baton de ciocolata

baton-de-ciocolata-de-casa
|Ingrediente:

300 ml apa,
700 gr zahar,
400 gr margarina Rama(sau unt),
1000 gr lapte praf,
100 gr cacao,

 Preparare:
Se pune la fiert apa cu zaharul .Din momentul in care a inceput sa fiarba se tine cam 3 min apoi adaugam 100 gr cacao, amestecam bine si mai fierbem inca circa 2 minute. Tragem cratita de pe foc si adaugam margarina (sau untul ) si il incorporam repede .Punem laptele praf intr-un alt vas si adaugam siropul de mai sus treptat amestecand continuu pana se incorporeaza bine laptele praf si obtinem o compozitie omogena fara cocoloase. Turnam compozitia intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.Se lasa la rece  pentru cateva ore bune dupa care se portioneaza dupa preferinte cu un cutit ce il trecem prin apa fierbinte(pe care apoi il stergem sa nu fie umed) pentru a putea mai usor portiona compozitia intarita.

Pofta Buna!

Print Friendly
Share on Facebook879Share on Google+7Pin on Pinterest26Tweet about this on Twitter10

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. a zis

    pfffiiiiuuu,aceeasi reteta o are si mama,ne facea de sarbatori si de aniversari,era asa de bunnaaaaa!!!Aici in Franta nu pot face ,ca astia n au lapte praf ca al nostru si nu iese bine.Mi ai amintit de copilarie…..

  2. alynutza a zis

    am mancat la o prietena si au fost delicioase…am sa incerc si eu reteta sa o fac pe ce-a mica fericita

  3. Anonymous a zis

    Daca se poate sa-mi spuneti si mie ce fel de lapte praf merge la reteta aceasta. Multumesc anticipat!

    • a zis

      Foloseste un lapte praf integral nu din ala instant.Eu am gasit in magazinele unde se vand produse alimentare vrac, si laptele praf Raraul este foarte bun:)

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *