Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciocolata de casa cu alune de padure

Acum cateva zile am vazut la Edith aceasta reteta si mi-a amintit de batoanele din copilarie .
Musai trebuia sa o fac, ca prea mi-a facut pofta!!
Multumesc!!!
Imi place textura ei,de data asta am pus alune de padure dar am sa o incerc si cu nuci.
Ingrediente:
150 ml apa,
350 gr zahar,
200 gr unt,
500 gr lapte praf,
50 gr cacao,
100 gr alune de padure,

Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu zaharul .Din momentul in care a inceput sa fiarba se tine cam 3 min apoi adaugam cacaoa, amestecam bine si mai fierbem inca vre-o 2 min .Dam deoparte punem untul si il incorporam repede .Punem laptele praf in ploaie daca dorim sa nu aiba prea multe cocoloase sau asa ca mine deodata fiindca eu am vrut sa aiba cat mai multe cocoloase :)) . Adaugam alunele amestecam si turnam compozitia intr-o tava(25×15) tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.Se lasa la rece (nu in frigider) pentru cateva ore bune dupa care se portioneaza dupa cum doriti.

200 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Zambetul vesel al Teodorei

    16/12/2011 at 13:33

    buna 🙂 oare ce am gresit?
    la mine nu s-a intarita ramas moale, o mancam cu lingurita 😀
    multumesc
    Teo

  • Lory

    16/12/2011 at 13:37

    Ai facut-o acum ? las-o la rece cateva ore .Sau poate ca nu ai fiert deajuns siropul …ma gandesc 🙁

  • Licuta Marin

    16/12/2011 at 22:54

    Si eu am vazut-o si mi-a placut foarte!!Mmm, delicioasa la maxim!Pupici!

  • itmitică

    24/03/2012 at 22:54

    1. Secretul e în cacao: trebuie să fie de calitate alftel transpare gustul laptelui praf

    2. Secretul e în sirop: fiert prea puțin, ciocolată moale, prea mult, ciocolată tare și sfărâmicioasă

    – încercați siropul pe marginea chiuvetei: lăsați o picătură si vedeți cât de repede se întărește

    – când bulele de la siropul care fierbe sunt curate, cristaline, siropul e gata

    3. Se cerne atât cacao cât și laptele praf

    4. Peste se taie untul bucățele, se adaugă coajă de lămâie, portocală, lime rasă, nuci prăjite, curățate și fărâmițate nu foarte mărunt, esență de rom

    5. Se pune în bolul mixerului, se adaugă siropul când merge și malaxorul

    6. Se pune într-o tavă cu folie de plastic dedesubt, se dă la rece

  • Anonymous

    28/03/2012 at 18:15

    ehe eu sunt satula cu sotul meu de reteta asta.numai k eu adaug si stafide si3 pliculete de nes,cu multa nuca si stafide iese super.oricum e putin modificata reteta.

  • Anonymous

    08/05/2012 at 10:45

    ufaaaaaa..eu n-am lapte praf!

  • Anonymous

    08/05/2012 at 11:33

    Arata super! Conteaza ce marca de lapte praf folosesc?pentru ca mie mi-a iesit moale si a trebuie consumata cu lingurita!

    • Lory

      08/05/2012 at 13:29

      Da ,conteaza 🙂 Nu poti folosi lapte praf din ala instant :(.Daca gasesti Raraul sau chiar vrac la magazinele de profil …ar fi bine 🙂

    • Anonymous

      09/05/2012 at 11:50

      Multumesc mult pentru sfat, acuma stiu de ce mi-a iesit moale. Si am si vazut vrac, dar m-am gandit ca nu e bun! Mersi mult de tot!

  • Anonymous

    18/07/2012 at 12:19

    Mie mi-a ramas 1 kg de lapte praf pentru bebelusi, il pot folosi? Aici la noi nu se gaseste lapte praf, iar cel adus din romania este 4 euro/250 grame. Alina

    • Lory

      18/07/2012 at 21:51

      Alina din cate stiu nu merge facut cu lapte praf pentru bebelusi ….dar poti incercat un sfert din reteta sa vezi daca merge :).Si la noi laptele praf integral e scump 🙁

  • georgiana ionela

    19/08/2012 at 09:43

    am respectat reteta in tocmai si mi-a iesit o super ciocolata, mercic de reteta

  • andreea

    08/05/2014 at 11:31

    nelamurirea mea este de ce nu se poate baga la frigider?nu prea am unde altundeva sa o tin:)
    e grav daca o bag la frigider?

    • LoredanaCarp

      08/05/2014 at 16:13

      Dar nu are nimic daca o lasi in forma in care ai facut-o undeva pe masa acoperita cu o folie de plastic.Nu se strica .Dar daca vrei o poti pune si la frigider dar isi modifica consistenta .

  • Andrada Fortuna-Poczo

    05/11/2014 at 19:27

    O mancam cu lingurita :(((..nu s-a intarit cum ar fi trebuit.Este ca o crema….insa o crema DELICIOASA 😀 :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.