Cotlet de Mistret la Cuptor

Print Friendly

Ingrediente :

2 rosii

2 bucati ceapa

5 catei usturoi

4 cuburi Maggi supa legume

150 ml vin alb demisec + circa 250 ml vin pentru fragezirea carnii

2 linguri untura porc

piper macinat

2 frunze foi dafin

slanina pentru impanat si usturoi

 

Preparare :

Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc si turnam peste el vin alb atat cat sa fie bine acoperit. Se acopera si se lasa pentru cel putin 12 ore la rece .

Dupa ce a stat 12 ore in vin , cotletul care e taiat felii groase de circa 2 degete (felia) se impaneaza cu bucati de slanina afumata si usturoi.

Carnea fiind astfel pregatita trecem la pregatirea celorlalte ingrediente . Curatam ceapa si usturoiul. Rosiile le decojim si taiem cubulete la fel ca si ceapa. Usturoiul il feliem .

In tava punem 2 linguri de untura topita peste care asezam bucatile de cotlet impanat .Deasupra presaram cuburile Maggi supa de legume , cateva feliute de slanina afumata , usturoiul feliat , ceapa taiata marunt ,rosiile decojite si taiate cubulete .Presaram totul cu piper macinat , adaugam si cele 2 foi de dafin ,stropim totul cu 150 ml vin alb demisec si mai adaugam 500 ml apa . Acoperim tava cu un capac (sau folie de aluminiu daca nu avem capac ) si dam la cuptor unde vom lasa friptura sa stea pana carnea se patrunde usor cu furculita (circa dupa o ora facem proba cu furculita si daca carnea nu e moale mai adaugam putina apa ,acoperim din nou si lasam mai departe la cuptor ), si se rumeneste deasupra (cand carnea se patrunde usor cu furculita luam deoparte folia sau capacul si lasam sa se rumeneasca carnea deasupra ) .

Servim alaturi , pireu de cartofi , sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde totul acompaniat de o salata de rosii si castraveti udata din belsug cu un vin alb demisec .

Pofta Buna !!!

 

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Cozonac Lory

Cozonac Lory

  • http://www.blogger.com/profile/15595270929765389999 judy

    Voi doua ati fost la vanatoare?????

  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy

    imi inchipui ce bunatate este.parca pozele transmit aroma si savoarea mancarii !

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    :)) da :D la Balc :))

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Multumesc Pansy , chiar a fost o friptura delicioasa .


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania