Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Painici impletite cu Cartofi










Ingrediente :

1 kg faina alba
400 gr cartofi
sare
30 gr drojdie proaspata

Preparare :

Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim lasandu-i la racit.
Drojdia o dizolvam in prealabil in 100 ml apa calduta cu 1 lingurita sare si o turnam in mijlocul fainii puse in vas si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala(maiaua) adaugam cartofii zdrobiti , 1 lingura rasa sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare, dar nici prea moale pe care il framantam bine pana apar basici. Lasam la dospit la loc caldut acoperit pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Pe masa presarata cu faina turnam aluatul si il portionam in mai multe bucati.Fiecare bucata il intindem cu grija in fasii mai late si le vom taia in 3 fasii in asa fel incat la una din parti sa fie impreunate (pentru a le putea impleti mai usor ) pe care le vom impleti tot cate 3. Inchidem impletitura si asezam painicile in tava pe hartia de copt cu inchizatura in partea de jos.
De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in tava sa dospeasca inca o jumate de ora.
Direct pe plita cuptorului asezam si un vas cu apa rece . Introducem tava cu painici . La inceput lasam cuptorul cca 15 min. la foc tare apoi reducem focul la jumate.
Lasam la copt pana deasupra painicile sunt frumos rumenite.

Pofta Buna !!!

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Mary

    15/03/2010 at 14:08

    Very nice , your bread came out perfect!

  • Olgutza

    15/03/2010 at 15:45

    Ce pufosenii ai facut, Leila… Felicitari!!!

  • panseluta-violet

    16/03/2010 at 04:45

    ce fain arata painicile voastre ! am o intrebare,noi avem ceva probleme cu dantura,rezultatul nu e tare,a doua zi de exemplu,ca nu are de loc grasime ? intrreb ca eu de putina vreme am incercat sa fac paine,de cand mi-am luat masina de paine,care o folosesc la framantat si dospit.asa ca nu sunt prea experimentata.

  • Diana Didona

    16/03/2010 at 17:19

    Imi place mult cand in casa miroase a paine calda.
    Foarte inspirat ttemplate, vi se potriveste imaginea.

  • Leila

    19/03/2010 at 23:51

    Mary , you are very nice . Thank You!

  • Leila

    19/03/2010 at 23:52

    Olgutza , daca ar fi dupa mine … toata ziua as face asa ceva 🙂 dar timpul acesta e atat de scurt ….

  • Leila

    19/03/2010 at 23:55

    Diana , tatonam inca terenul 🙂 Vrem sa avem o imaginea doar a noastra , a bucatareselor vesele care sa ne reprezinte ,dar inca nu ne-am decis care va fi 🙂

  • Leila

    19/03/2010 at 23:56

    Panseluta – violet , painica nu e tare nici a doua zi 🙂 .Cartofii din compozitie o mentin moale . Iti recomand sa o pastrezi dupa ce a racit in punga de plastic invelita intr-un prosop .

    Pupice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.