Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Penne gratinate cu sos de branza si sunca

Penne gratinate cu sos de branza si sunca

Sunt ani buni de cand pregatesc aceste Penne gratinate cu sos de branza si sunca si doar acum am apucat sa postez reteta in blog. Nu mai stiu de la cine am primit reteta, cert este ca mereu se mananca cu placere, ori de cate ori le pregatesc. Branza topita cu smantana, smantana si sunca formeaza sosul perfect pentru aceste penne care apoi vor fi puse la cuptor cu mult Cascaval Sofia pentru a fi gratinate.

Alte retete cu paste gasiti in colajul de mai jos daca dati clic pe titlul din imagini!

Pentru 4 persoane cantitatile date mai jos sunt suficiente as zice eu.

Penne gratinate cu sos de branza si sunca – Ingrediente

300 g Penne Rigate
250 g sunca Praga taiata cubulete mai marunte
500 g smantana cu grasime de 20%
200 g branza topita cu smantana
1 lingurita unt si 2 linguri ulei
sare, piper alb ( daca aveti, daca nu si cel negru sau mozaic este foarte bun)
unt pentru a unge cratita, vasul in care urmeaza a fi montat
Cascaval Sofia – Delaco razuit( cat doriti voi sa puneti. Eu am pus circa 150 g la cantitatile date)

Penne gratinate cu sos de branza si sunca – Preparare

Intai de toate punem pennele la fiert in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj, adica in cazul meu 11 minute( am folosit Penne Rigate de la Barilla).

In timp ce pastele fierb pregatim sosul de branza cu smantana si sunca. Sunca se taie cubulete. Se incinge intr-o cratita untul si uleiul pe care vom cali 1-2 minute sunca taiata cubulete. Adaugam cele 2 tuburi cu branza topita cu smantana si cei 500 g smantana. Se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

preparare

Pennele se strecoara si se spala sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.
Ungem cratita, vasul cu unt din abundenta si punem un rand de paste peste care punem sos.

asamblare

Iar punem un rand de paste si unul de sos. Terminam cu paste peste care vom pune Cascaval Sofia razuit.

Penne gratinate cu sos de branza si sunca

Vasul cu compozitia de penne si sos se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru circa 15-20 de minute pana cascavalul deasupra prinde o culoare frumoasa aurie.

Penne gratinate cu sos de branza si sunca

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Penne gratinate cu sos de branza si sunca

Va dorim spor la gatit si Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram