Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paste cu fasole boabe

 Paste cu fasole boabe

Despre aceste Paste cu fasole boabe Ce pot sa spun despre acest fel? Doar atat ! Se prepara foarte rapid si este foarte, bun in ciuda faptului ca poate vi se pare a fi un fel mai neobisnuit prin combinatia pastelor cu fasole. Pe cuvant trebuie sa ma credeti ca este un fel foarte bun si consistent.
Aceste Paste cu fasole boabe se pot pregati atat in zile de Post cat si in restul zilelor de peste an. Daca se vrea a fi un fel de Post vom alege taietei fara oua. Daca vrem sa fie un fel principal intr-o zi oarecare putem adauga la final peste paste parmezan razuit sau cascaval razuit si folosim taietei cu oua.

Pentru alte retete interesante va invitam sa rasfoiti si retetele din sectiunea Retete cu Legume si Fructe .

Va prezentam reteta si in format Video-Paste cu fasole boabe  !!!!

 Ingrediente Paste cu fasole boabe

1 conserva Fasole rosie boabe-SunFood
1 ceapa de marime mijlocie rosie
3 catei usturoi
1 ardei gras galben( sau jumatate daca este prea mare )
2 rosii proaspete sau 4-5 rosii intregi din conserva SunFood
sare,piper macinat,pasta de ardei sau boia de ardei dulce
3 linguri ulei
250 ml apa
patrunjel verde pentru ornat
1 pachet taietei cu oua ( sau fara oua daca felul se vrea a fi de Post )

Paste cu fasole boabe

Preparare Paste cu fasole boabe

Ceapa se taie marunt. Usturoiul se zdrobeste cu latul cutitului si se taie si el marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Rosiile daca sunt proaspete se oparesc apoi se indeparteaza pielita si se taie cubulete. Eu am folosit rosii intregi din conserva SunFood pe care le-am taiat cubulete.(Paste cu fasole boabe)

Paste cu fasole boabe
Pentru aceste Paste cu fasole boabe, fierbem taieteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se strecoara si se spala sub jet de apa.
In timp ce taieteii fierb punem la calit pe 3 linguri de ulei incins ceapa, usturoiul si ardeiul taiat marunt. Cand acestea sunt calite adaugam rosiile taiate si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Adaugam sare, piper si pasta de ardei sau boiaua de ardei. Adaugam circa 250 ml apa si lasam sa fiarba aproximativ 8-10 minute. (Paste cu fasole boabe)

Paste cu fasole boabe
Adaugam boabele de fasole pe care in prealabil le-am scurs bine si lasam sa mai fiarba inca 5 minute.
Se mai potriveste de gust cu sare sau piper dupa care se ia de pe foc.

Paste cu fasole boabe

Taieteii fierti se aseaza in farfurii si deasupra punem sos. Se presara cu patrunjel verde. Cine doreste poate sa puna deasupra parmezan razuit. Este exceptionala asa servita.
Va dorim Pofta Buna, la aceste Paste cu fasole boabe!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.