Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Concurs- Sarbatoreste asa cum inima-ti pofteste !

 

ciorba-de-curcan-1

Gospodinelor mari si mici, care gatesc cu spor pentru cei dragi:
Fie ca sarbatorim Ziua Nationala, Craciunul, Revelionul sau alta sarbatoare crestina de peste an, pe mesele romanilor gasim fasolea cu ciolan, piftia, sarmalele, fripturile, dar si ciorbele.
Asa ca ne-am gandit sa ne apucam incetisor de treaba, caci mancarea buna se face cu rabdare, iar sarbatoarea Sfantului Andrei bate la usa!
Ce-i drept, avem si un mare motiv de bucurie: anul acesta, Delikat implineste 40 de ani de cand aduce in inimile si pe mesele romanilor gustul romanesc, adaptat la ce le place lor mai mult si mai mult la o mancare traditionala: gustul bun si ingrediente de cea mai buna calitate.
Acestea fiind zise, va anunt ca astazi va inspitesc cu o ciorba de curcan si cu un concurs de-ti lasa gura apa – si ciorba, si premiile!

Ciorba de curcan

Ingrediente
9 buc tacam de curcan (aripi, gat, tartita)
2 morcovi
o ceapa
2 ardei kapia
o radacina pastarnac
o bucata de telina
4 rosii
o legatura patrunjel
o lingurita de cimbru uscat
o legatura leustean
o lingura Delikat  gust de gaina
1 l bors(sau dupa gust)
taitei de casa dintr-un ou
sare

ciorba-de-curcan-colaj
Mod de preparare
Carnea portionata si spalata se pune la fiert in apa rece, intr-o oala de 8 litri.
Cand a dat in fiert, se indeparteaza cu grija toata spuma formata.
Intre timp legumele curatate si spalate se taie in cubulete mici.
Dupa ce supa nu mai face spuma, adaugam legumele mai putin rosiile, sarea, o lingura de Delikat  gust de gaina,  cimbru si fierbem la foc domol.
Cam dupa 20 de min adaugam si rosiile taiate cubulete si fierbem in continuare pana ce carnea incepe sa se patrunda.
Adaugam taiteii de casa, borsul incalzit, jumatate din verdeata tocata si mai lasam sa dea in cateva clocote.
La final definitivam gustul cu sare(daca mai este nevoie), apoi oprim flacara si adaugam restul de verdeata.
Pofta buna!!

Acum ca v-am facut pofta de-o ciorbica de curcan, haideti sa va povestesc ce trebuie sa faceti pentru a castiga unul din cele 3 premii:

Un frumos set de farfurii cu un design conceput de designerul Una ca Luna
sar-de-farfurii-premiul-I

Doua cosuri de sarbatoare, cu bunatati de la Delikat, Knorr si Hellmann’s

 

cos-cu-bunatati-premiul-2-3

Alegeti mancare romaneasca pe care o gatiti pentru cei dragi, folosind unul dintre produsele Delikat aflate la promotie – le veti cunoaste dupa ambalajul cu braul aniversar! (Delikat Legume 75 gr, 175 gr, 250 gr, 400 gr, 500 gr, 1 kg; Delikat Gaina 75 gr, 175 gr, 250 gr, 400 gr, 750 gr; Delikat Bors Magic Original 20 gr; Delikat Bors Magic Legume 70 gr, 180 gr; Delikat Bors Magic Verdeturi 70 gr; Delikat Bors Magic Smantana 40 gr.).

Cand e gata preparatul, faceti-i o poza in care sa apara si pachetul Delikat folosit, si trimiteti-o impreuna cu o scurta descriere, la adresa bucatareselevesele@gmail.com  cu mentiunea  pentru „Concurs- Sarbatoreste asa cum inima-ti pofteste !”

Fiecare concurent se poate inscrie in concurs cu o singura reteta.
Concursul se desfasoara in perioada 24 noiembrie- 6 decembrie 2014 ora 23:59, iar in fiecare seara, va veti vedea preparatul in albumul aniversar de pe pagina noastra de Facebook Bucataresele Vesele
Castigatorul premiului I (setul de vase) va fi ales prin jurizare, iar premiile II si III vor fi acordate prin tragere la sorti.
Astfel, acordam o sansa tuturor participantilor.

Gatiti cu spor!!

Mai multe detalii despre regulamentul concursului gasiti aici

Update azi 7/12/2014

Castigatorii concursului ii gasiti  AICI

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *