Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Musaca de vinete

musaca de vineteAceasta Musaca de vinete este o mancare simpla si foarte usor de pregatit, accesibila pentru toata buzunarele.

Nu are ingrediente sofisticate si totusi finalul este unul pe masura. Daca inca nu ati incercat sa pregatiti aceasta Musaca de vinete poate acum e timpul sa o faceti. Poate vreti sa incercati  reteta cu  Musaca de cartofi sau Musaca de morcovi.

Ingrediente Musaca de vinete :

1 vanata mare (sau 1,5 kg)
400 g carne tocata
500 g rosii
2 bucati ceapa
1 ardei gras
300 g mozzarella
1 lingurita busuioc
1 lingurita oregano
3 catei usturoi
2-3 linguri ulei
sare, piper dupa gust
2 oua
pesmet

Preparare Musaca de vinete :
Calim pe ulei ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiat marunt. Adaugam carnea tocata si lasam sa se prajeasca 2-3 minute. Adaugam rosiile decojite si taiate. Condimentam cu sare, piper busuioc si oregano. Lasam sa fiarba acoperit pana scade toata zeama.

Lasam la racit si adaugam ouale crude. Se amesteca si se lasa deoparte. Vinetele le taiem felii rotunde si intr-o tava stropita cu putin ulei, doar o idee, le prajim(le putem praji pe gratar daca avem la indemana unul).

Un vas, o forma unsa cu ulei sau unt se tapeteaza cu pesment asezam un rand de vinete prajite, un rand cu carne, vinete si continuam asa pana la epuizarea ingredientelor avand grija ca ultimul strat sa fie de vinete. Deasupra razuim mozzarella si dam vasul la cuptor pana stratul desupra se rumeneste usor.

Musaca de vineteSe poate servi fierbinte sau rece cu sau fara smantana.
Pofta Buna !

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.