Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulcele natural pe care il cere silueta

green-sugar-christmas

 

Dulcele. O ispita de la care ne putem abtine cu greu. De cele mai multe ori, putem renunta la mancare, la rasfatul cu cocktail-uri sau bauturi calorice, la paharul de vin, dar aproape niciodata la dulciuri. Sau, daca ne putem impune aceasta interdictie pentru o perioada, vin anumite zile in care, daca nu cedam ispitei, incetam sa fim noi insene.

Ce-i de facut,  in conditiile in care fiecare dulce consumat vine la pachet cu o mare senzatie de vina si parere de rau, mai ales cand ne pregatim de vacanta, de petrecere sau chiar de o seara in oras, alaturi de prieteni sau de persoana iubita?

Majoritatea dintre noi, oricat de mult incearcam sa adoptam un stil de viata sanatos si echilibrat, avem mari dificultati in a spune STOP produselor dulci, de prarca pofta e aproape nativa si tipic feminina. Unde mai punem ca ne place sis a pregatim prajiturile in propria noastra bucatarie, spre incantarea partenerului.

Apelul la indulcitorii de pe piata (fructoza, xilytolul,  glucoza, zaharina, aspartamul etc.) nu este o solutie pentru ca, parte din acestia, desi din compusi naturali, nu se pot prepara termic si compromot gustul dulce al prajiturilor, iar parte din ei sunt artificiali si, prin urmare, nocivi organismului. Exist ape piata si o serie de indulcitori pe baza de stevie, insa si la acestia, odată cu bonusul de “natural și puține calorii”,  vine și dezavantajul gustului amarui al șteviei. Și numai plăcere nu ai, dimineața, când îți bei cafeaua îndulcită cu o chestie care îi compromite savoarea. În fond, papilele tale sunt cele care suferă. Și ridurile din jurul ochilor.

Avem insa o veste buna! Cea mai buna, poate, daca sunteti dependente de gustul dulce si, in ciuda dorintei arzatoare de a va pastra silueta, nu puteti renunta la rasfatul cu prajituri si alte bunatati. In cadrul Laboratoarelor Remedia, specialistii romani au reusit un lucru unic in Europa: stabilizarea gustului extractului de stevia rebaudiana, in combinatie cu un ingredient unic: eritritolul, obtinut din porumb – intr-un produs unic: Green Sugar.

Chiar dacă se traduce “Zahărul verde”, Green Sugar nu are nimic în comun cu zahărul obișnuit, așa cum îl cunoaștem cu toții și pe care, în lipsa informatiilor despre efectele negative pe care le are asupra organismului, îl folosim cu generozitate in tot ceea ce ne propunem să îndulcim.

 

prajituri-cu-green-sugar

Green Sugar este un  îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol, obținut din porumb, prin procesul natural de fermentație. Produsul are o calitate exceptionala: este dulce ca zaharul, dar lipsit de gustul amarui, specific produselor din Stevie. In plus, este un adevarat aliment sanatos, extras din produse naturale, cu mari capacitati antioxidante si antiinflamatorii.

Spre deosebire de alți îndulcitori pe bază de stevie, Green Sugar este singurul de pe piață al cărui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el să nu modifice (cu amăreala specifică șteviei) gustul alimentelor în care este folosit, nici măcar în urma procesului de gătire la temperaturi înalte. Astfel puteți continua să preparați prăjiturile și sucurile preferate, fără teama de a compromite gustul original.

Green Sugar este o combinatie de produse naturale: stevioside extrase din Stevia si eritritol, un zahar non-caloric obtinut prin fermentatie biologica si cativa compusi naturali ai borului. Aceasta combinatie ii confera atat gradul de dulce similar zaharului, dar cel mai important lucru este ca asigura un necesar zilnic de nutrienti antioxidanti si antiinflamatori. Exista studii clinice care arata ca extractul de Stevie si eritritolul, sunt agenti nutritivi puternic antioxidanti, iar borul natural continut in Stevie este puternic antiinflamator.

Efectele produsului Green Sugar asupra metabolismului celular sunt acelea de protectie impotriva îmbatranirii. In esenta, prin efectul antiinflamator si antioxidant puternic, Green Sugar ar putea sa insemne un aliment nutritional excelent pentru extinderea vietii indivizilor care consuma zilnic.

 Consumul de Green Sugar nu aduce numai bucurie papilelor gustative, ci are reale beneficii asupra organismului. Prin efectele extractului de ștevie, Green Sugar:

  • menține echilibrul glucozei în sânge;
  • stimulează secreția de insulină;
  • reglează mecanismul gastro intestinal;
  • stimuleză activitatea cerebrală;
  • scade pofta de dulce și pofta de mâncare;
  • reglează tensiunea arterială;
  • scade nevoia de fumat.

În cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiană creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac!!!

De reținut este și faptul că Green Sugar nu produce cariinu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici și are acțiune anitibacteriană și antifungică. Deci, nu actioneaza negativ asupra procesului de digestie. Pe o piață de consum în care majoritatea alimentelor sunt modificate sau conțin conservanți dăunători organismului, trebuie menționat faptul că Green Sugar nu are în componență materii prime modificate genetic și nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat.
Brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, GREEN SUGAR este inregistrat in Uniunea Europeana si este lansat pe piata ca indulcitor natural. Efectele benefice ale Steviei (Stevia rebaudiana) sunt reale si au fost demonstrate stiintific in diverse studii, dar acestea sunt vizibile dupa un consum indelungat al extractului de Stevia.
Produsul este disponibil sub 5 forme de ambalare: Green Sugar sticks (pachete de 200, 100 si 50 buc.), Green Sugar Cooking (1000 ml pungă),  Green Sugar Cooking (borcan 350 ml), Green Sugar comprimate, Green Sugar lichid. Poate fi achizitionat din farmacii, plafaruri, magazine naturiste, sau direct de la producator, prin comanda online, pe www.laboratoareleremedia.ro.

green-sugar1

 

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.