Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei Umpluti cu Branza Feta

Ardei umpluti cu branza fetaArdei Umpluti cu Branza Feta

Aceasta idee a pornit de la un produs comercializat la Kaufland pe care l-am degustat in urma cu ceva timp. Avand la indemana ardei usori picanti am zis ca si eu pot pregati acasa asa ceva reducand mult costul lor.

Daca era sa cumpar la magazin pe suta de grame plateam undeva la 5,7 Ron si nu ne ajungeau la toti 4 nici jumatate de kilogram. La prepararea lor am folosit Branza Feta- Del Delis – Delaco si serviti cu paine prajita este un aperitiv deosebit.

Un alt Aperitiv cu branza si ardei gasiti la reteta Aperitiv cu Ardei Umplut cu Branza.

Ingrediente Ardei Umpluti cu Branza Feta:

25-28 bucati Ardei semi iuti
branza Feta – Del Delis -Delaco (undeva la 700 g)
maghiran, rozmarin, cimbru
5 catei de usturoi
ulei de masline extravirgin
1 l apa
200 ml otet
1 lingura sare
6 linguri zahar
1 borcan de 1,5 l

Ardei Umpluti cu Branza Feta>

Preparare Ardei Umpluti cu Branza Feta:
Intai spalam ardeii si ii decupam deasupra la codita si indepartam semintele golind cu grija sa nu rupem ardeii. Ii trecem prin apa rece sa indepartam semintele ramase in interior. Intr-o oala punem apa,otetul,sarea si zaharul la fiert si cand clocoteste punem ardeii curatati pentru cateva secunde la oparit(trebuie sa se inmoaie putin pentru a ii aranja mai usor in borcan). Ii scoatem si ii lasam la scurs. Usturoiul il curatam si cu latul cutitului il zdrobim putin.

Branza feta se paseaza cu furculita si umplem cu ea ardeii opariti. Asezam un rand de ardei in borcan, printre ei punem crengute de cimbru, presaram deasupra maghiran si rozmarin si punem 1-2 catei usturoi. Continuam umplerea borcanului cu ardei si restul de condimente ca in cele descrise mai sus si la final turnam deasupra ulei de masline extravirgin.

Lasam borcanul astfel umplut 3-4 zile la temperatura camerei pentru ca aromele sa se imbine dupa care il vom pune la rece si se pot servi ardeii (atentie, sub borcan puneti o farfurie sau un vas caci va incepe un proces de fermentare prin care ardeii se vor acri putin.

Eu i-am lasat la temperatura camerei 7 zile si dupa aceea am mutat borcanul la frigider). Gustul de ardei usor acrit, picant si branza dulce de feta este ceva deosebit. Merita sa incercati aceasta reteta.

PS : La umplutura daca dorim putem adauga piper proaspat macinat, bucati marunte de ardei iute. Si ardeii capia umpluti cu branza  astfel pregatiti sunt foarte gustosi, asta in cazul in care nu preferati ardeitii picanti. Daca nu vreti sa puneti in borcane ardeii umpluti ii puteti pune si in caserole de plastic.

Ardei umpluti cu branza feta

Pofta Buna !

 

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *