Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cozonac Aperitiv

cozonac aperitivCozonac aperitiv, reteta aperitive. Cozonac aperitiv cu cascaval si sunca. Reteta cozonac umplut cu branza. Cozonac sarat, aperitiv. Aperitive festive.
Apropierea sarbatorile Pascale si provocarea venita din partea Delaco, de a gati o reteta folosind cascavalul si branza pufoasa, m-a facut ca sa incerc o reteta noua de cozonac dar in varianta de aperitiv.
Poate fi consumat simplu sau alaturi de alte aperitive ce le pregatim pentru masa de Pasti.

Cozonac Aperitiv-Ingrediente

500 g faina alba
300 ml lapte cald
4 galbenusuri
1/2 lingurita sare
2 lingurite zahar
7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
50 ml ulei
30 g unt

Umplutura
200 g cascaval Sofia- Delaco
150 g sunca de porc cu piper
140 g crema de branza pufoasa- Delaco
masline negre
fasii de ardei copt
Pentru uns
un galbenus
fulgi de migdale

ingrediente-cozonac-aperitiv

Cozonac Aperitiv-Mod de preparare

Galbenusurile se omogenizeaza cu sarea si zaharul, se adauga laptele caldut, uleiul si se pun in cuva masinii de paine.
Se adauga faina cernuta iar deasupra se pune drojdia uscata.
Se porneste masina la programul de framntare si dospire.
Spre sfarsitul programului de framntare se adauga si untul la temperatura camerei si se continua framantarea.
Dupa ce aluatul a stat la dospit, se scoate din cuva masinii pe o planseta unsa cu ulei, se imparte in doua bucati egale si se intinde in foaie dreptunghiulara.

Aluat Cozonac Aperitiv

Se intinde pe fiecare foaie cate un strat uniform de crema de branza pufoasa, se aseaza fasiile de ardei copt, apoi feliile de sunca, feliutele de masline si cascaval ras.
Se ruleaza, apoi cele doua suluri rezultate se impletesc.
Se aseaza cozonacul rezultat in forma de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut.
Cand cozonacul a crescut, se unge cu galbenus de ou si se presara cu fulgi de migdale sau alte seminte preferate.
Se coace la foc potrivit cam 180 grade C timp de 40-45 min.
Ca sa fiti siguri ca e copt, puteti face testul  cu scobitoarea.
Se portioneaza dupa ce s-a racit.
Pofta buna!!

cozonac aperitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram