Astazi se mananca peste fiindca sunt Floriile asa ca am pregatit aceste delicioase Friselle cu rosii si ton.
Am folosit friselle, ulei de masline si masline verzi- ingredientele italiene din cutia gourmet primita de la Terra e Sapori ️
Este o reteta traditionala italiana din regiunea Puglia, se prepara extrem de usor si e foarte gustoasa.
Frisellele au o istorie indelungata, ele nu sunt simple felii de paine prajita, pentru prepararea lor folosindu-se o tehnica de coacere a aluatului de doua ori. Aici puteti citi povestea interesanta a frisellelor.
Mai multe retete cu peste le puteti gasi in site.
Friselle cu rosii si ton-Ingrediente
- 4 friselle ( felii de paine prajita)
- masline verzi
- ulei de masline
- 250 g rosii cherry
- ton bucati in ulei de masline
- sare
- piper
- oregano
- 1-2 catei de usturoi
- busuioc proaspat
Preparare bruschette cu ton si rosii cherry
1. Frisellele se freaca deasupra cu catelul de usturoi apoi se umezesc cu apă ( eu am ales sa le umezesc cu zeama lăsată de roșii)
2. Intr-un bol se pun rosiile tăiate cubulețe sau jumătăți daca folosiți roșii cherry, se adauga sare, piper, oregano uscat, se amesteca usor si se lasă cateva minute până roșiile lasă zeamă si se întrepătrund aromele.
3. Se adaugă apoi și tonul bucăți, se amestecă ușor să nu se sfărâme, apoi se umple fiecare friselă.
4. Se stropește cu puțin ulei de măsline si se decorează cu frunzulițe de busuioc.
5. Aceste friselle cu rosii si ton e servesc împreună cu măsline verzi.
Poftă bună!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!