Daca nu vreti sa pregatiti pentru Pasti clasica salata de boeuf, va propun sa incercati salata Mimoza, o combinatie de legume fierte, cascaval, ton si oua.
Este o reteta cu inspiratie ruseasca si este nelipsita de pe mesele de sarbatoare a vecinilor nostri moldoveni.
I se spune mimoza fiindca decorul facut din galbenus de ou seamana foarte mult cu florile de mimoza.
Este o salata in straturi, se face extrem de usor si e foarte gustoasa. Daca va place tonul sau daca nu mancati carne, atunci aceasta salata este alegerea potrivita!! Eu am ales sa o montez in cupe dar la fel de bine se poate pune pe un platou. Atunci cand se imparte se poate taia in felii ca si un tort, astfel sa se pastreze straturile.
Ingrediente pentru salata Mimoza
- 2 cartofi
- 2 morcovi potriviti
- 4 oua
- 150 g cascaval Sofia- Delaco
- 200 g ton din conserva
- 1/2 ceapa rosie
- 150 g maioneza
- sare si piper
- zeama de lamaie
Cum pregatim salata Mimoza
Cartofii in coaja se fierb impreuna cu morcovii, se lasa sa se raceasca bine, se curata si se rad prin razatoare.
Ouale se fierb, se curata, se separa albusul de galbenus si se trec prin razatoare.
Tonul se scurge bine de ulei, se marunteste si se amesteca cu ceapa rosie tocata si putina zeama de lamaie.
Cascaval se rade si el prin razatoare.
Dupa ce au fost pregatite toate ingredientele nu ne ramane decat sa montam salata . Asa cum am spus eu am ales sa o montez in pahare dar daca faceti mai multa atunci folositi un inel de tort si montati-o direct pe platou.
Cum montam salata Mimoza
Nu stiu daca exista o ordine bine stabilita in care trebuie montate straturile asa ca am ales sa le asez asa cum am crezut eu.
Primul strat a fost de cartofi, l-am presat usor si l-am condimentat cu sare, piper si l-am uns cu o lingurita de maioneza.
A urmat stratul de ton amestecat cu ceapa tocata, piper si maioneza.
Am continuat cu stratul de cascava plus maioneza, apoi stratul de morcov cu sare, piper si maioneza. Ultimele doua straturi sunt de albus, sare, piper, maioneza si galbenus ras.
Salata mimoza se poate decora doar cu galbenus ras sau in combinatie cu verdeata.
Se da la rece si se consuma cu mare pofta ca aperitiv.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!
Comentarii recente
Olivia
27/04/2021 at 10:36Multumesc pentru reteta.Este minunata.O voi pregati cu proxima ocazie.
Emilia
28/04/2021 at 09:34Aspectoasă, inedită sigur am s-o încerc! Mulțumesc drăguțelor, veselelor bucătărese pentru sugestia bine venită! Sărbători cu bine!