Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi Pripite

Gogosi PripiteGogosi Pripite

Intr-o dimineata micuta mea s-a trezit cu pofta de gogosi. Sa o multumesc am recurs la prepararea acestei retete de Gogosi Pripite preparata din 3 feluri de branzeturi.

Reteta originala contine branzeturile date la ingrediete, dar eu am inlocuit branza de vaci cu Branza Pufoasa cu smantana si telemeaua cu branza alba Del Delis tot de la prietenii nostri Delaco, dar vedeta principala a ramas totusi Cascavalul afumat natural.

Va recomandam sa rasfoiti Retete Delaco cu branzeturi.

Ingrediente Gogosi Pripite :

100 g branza dulce de vaca (scoaca)
100 g telemea
100 g cascaval afumat natural-Delaco
70 g faina
2 oua (circa 60 g cele doua impreuna)
marar verde
sare, piper dupa gust

Alte ingrediente :
ulei pentru prajit (500 ml)
1 cratita de 1 l
faina

Preparare Gogosi Pripite :
Telemeaua si cascavalul afumat se dau pe razatoarea mica si apoi se amesteca cu branza de vaci zdrobita cu dosul furculitei. Se adauga faina, ouale, mararul verde taiat marunt si se condimenteaza cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Trebuie sa obtinem o compozitie mai consistenta. Rupem din compozitie cu o lingura scufundata in prealabil in apa si punem pe suprafata de lucru presarata cu faina. Rulam un sul cu diametrul de 2 cm si apoi taiem in bucati de 2 cm ca in imaginea de mai jos.

Gogosi Pripite

Acestea se modeleaza ub forma de bila si se dau prin faina. Se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Nu se pun inghesuite deoarece cresc la copt. Se scot pe servet de hartie si se servesc calde cu smantana sau sos de maioneza fiarta cu aroma de usturoi.

Gogosi PripitePofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...