Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Omleta cu creier si mozzarella

Omleta cu creier si mozzarellaOmleta cu creier si mozzarella

Am preparat zilele trecute creier pane si de fiecare data raman bucatele de creier pe care le folosesc la o omleta delicioasa. Este cand special mi se cere sa fac omleta cu creier si mozzarella sau cascaval asta in functie de ce ingrediente am la aceea ora in casa.

Servita cu rosii, sau salata de castraveti si rosii este un mic dejun copios si usor de preparat. Alte retete cu creier de porc sau de vita ar fi : Creier  pane, Creier de vita pane, Tocanita de burta cu creier. Iar retete de omlete am recomanda Omleta din albusuri de ou, omleta taraneasca, omleta cu miez de lapte, Omleta Gradinarului… .

Ingrediente Omleta cu creier si mozzarella :

4 oua
100 g creier
100 g mozarella
1 ardei gras
patrunjel verde tocat
1-2 rosii taiete cubulete
sare, piper dupa gust
2 linguri cu ulei(sau unt topit)

Preparare Omleta cu creier si mozzarella :

Creierul se opareste in prealabil in apa cu sare si putin otet. Se scoate si se lasa la scurs. Daca bucatile sunt prea mari le taiem felii.
Rosiile se taie in jumatate se indeparteaza miezul, iar pulpa se taie cuburi. Ardeiul se curata de cotor si seminte dupa care se taie cuburi. Ouale le batem cu telul(sau furculita) cat sa se desprinda, adaugam patrunjelul tocat marunt, ardeiul, rosiile, creierul si condimentam cu sare si piper dupa gust.

La compozitie adaugam si 2 linguri de ulei sau unt topit. Turnam compozitia de oua intr-o tigaie teflonata, acoperim cu un capac si punem la foc. Cand compozitia de omleta incepe sa se inchege punem deasupra 100 g mozzarella taiata cuburi.

omleta cu creier si mozzarellaAsezam capacul inapoi pe tigaie si lasam la copt pana compozitia de omleta este bine inchegata.

Omleta cu creier si mozzarellaPofta buna ! Sa aveti spor la preparat ! Omleta cu creier si mozzarella

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *