Oua umplute-Aperitiv Halloween
Un aperitiv mai deosebit de petrecerea de Halloween ar fi aceste oua umplute datorita formei de dovlecel al umpluturii, sau de ochi preparat din Branza Pufoasa cu somon – de la Delaco. Se pot servi alaturi si de alte gustari reci. Va invitam sa cititi si reteta cu Oua umplute de diferite forme, sau Oua umplute puisori.
Ingrediente Oua umplute-Aperitiv Halloween:
6 oua
140 g Branza pufoasa cu somon – Delaco
sare, piper dupa gust
50-70 g cascaval afumat sau natur
boia dulce
o tija de la frunzele de patrunjel pentru a confectiona coditele de la dovlecei
masline feliate (negre sau verzi)
Preparare Oua umplute-Aperitiv Halloween:
Ouale se fierb apoi se curata si se pun deoparte. O parte din oua le taiem pe lung, o parte le taiem pe orizontala in doua. Branza pufoasa se pune intr-un vas, se amesteca cu cascavalul ras, galbenusurile zdrobite de la ouale fierte, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Din umplutura formam bilute mai mari pe care le vom pune in locul galbenusului. Cu o scobitoare formam dungi ca sa para a fi striatiile de pe un dovleac, si la fiecare dovlecel punem o bucatica din tija de patrunjel.
La jumatatile taiate pe lungime punem biluta de branza, asezam deasupra o felie de maslina in care vom pune putina pasta de ardei. Tot din pasta de ardei putem trage cu o pensula sau scobitoare cateva liniute rosii care ar fi vasele de sange.
Alegeti voi care varianta va place mai mult. Ouale umplute in forma de dovlecel sau cele umplute in forma de ochi?
Branza Pufoasa cu somon de la Delaco este perfecta pentru a realiza aceste Aperitive de Halloween!
Pofta Buna !