Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de Porumbele

Lichior de PorumbeleLichior de Porumbele

Daca tot am pregatit, Dulceata de porumbele si Siropul de porumbele nu se putea sa ratez ocazia sa pregatesc pentru Craciun si acest Lichior de Porumbele aromat.Va recomand sa rasfoiti si colectia noastra de bauturi preparate in casa la Retete Bauturi.

Lichiorul nici acum nu este tarziu sa il pregatiti. Porumbele inca sunt destule de cules. Pot sa spun ca este un lichior aromat si foarte fin. Natura ne da cele mai bune fructe si trebuie sa profitam din plin.

Ingrediente Lichior de Porumbele :

800 g porumbele
700 g zahar
1 l vodca sau gin
amestec de : baton scortisoara, pastaie de vanilie(2 cm), anason stelat, ghimbir, seminte de cardamon, coaja de portocale, coaja de lamaie, cuisoare (din toate cate putin)

Preparare Lichior de Porumbele :
Avem nevoie de 1 borcan de 3 litri. Porumbele spalate si scurse se zdrobesc putin si asezam in borcan straturi de porumbele si zahar. Aruncam printre straturi coji de portocala si lamaie. Ultimul strat va fi de zahar peste care punem amestecul de condimente amintit la ingrediente.

preparare Lichior de Porumbele

Acoperim borcanul, il punem la loc ferit de lumina si mai calduros pentru cateva zile, pana incepe zaharul sa se topeasca. Intre timp mai scuturam borcanul cu blandete. Dupa ce zaharul a inceput sa se topeasca turnam peste 1 l de vodca sau gin(eu prefer ginul, dar si vodca este buna) si inchidem inapoi borcanul.

La cateva zile amestecam in borcan mai mereu pana in apropierea Craciunului.Lichiorul va fi bun de a fi consumat de Craciun. Se strecoara printr-un filtru de hartie sau sita deasa, se pune in sticle de culoare inchisa si se pune la camara pana se va consuma.
Cu cat sta mai mult cu atat lichiorul va fi mai bun.

 

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *